ACL acuză. Se lasă cu plângeri penale!

ACL Caraș-Severin a depus o plângere penală împotriva a patru persoane, trei dintre acestea fiind președinți ai unor secții de vot.

Vizate sunt 3 secții de votare din Zăvoi și una din comuna Iablanița. ,,Deși, potrivit Legii nr. 370/2004, președinții secțiilor de vot și locțiitorii acestora nu pot avea apartenență politică (art. 13, alin. 2), toate aceste patru persoane sunt membri PSD. ACL Caraș-Severin a depus plângere penală pentru fals în declarații împotriva acestor persoane și așteaptă ca organele de urmărire penală să acționeze conform legii pentru a pedepsi o stare flagrantă de ilegalitate, a declarat co-președintele ACL, Valeria Schelean. În plângerea penală formulată, liderul Alianței Creștin Liberale a indicat fiecare președinte de secție în parte și a precizat și funcția deținută la partid.

UPDATE 1 – ACL a depistat nereguli și la Prigor
Deputatul ACL Caraș-Severin, Valeria Schelean a sesizat serviciul de urgență 112 și, respectiv, Inspectoratul Județean de Poliție Caraș-Severin cu privire la fraudele electorale săvârșite pe raza comunei Prigor, județul Caraș-Severin, respectiv turismul electoral masiv desfășurat de către PSD în această zonă, se arată într-un comunicat de presă transmis de parlamentar.

“Din informațiile furnizate de reprezentantul ACL din secția de votare nr. 304, comuna Prigor, un număr de peste 100 de persoane au votat pe liste suplimentare, deși aveau domiciliul pe raza unor localități învecinate, precum Pătaș, Moceriș, Borlovenii Noi, Bănia sau Bozovici. Mai mult, în raport de specificul zonei, nu se poate accepta posibilitatea existenței unui număr mare de persoane aflate în tranzit, întrucât comuna Prigor nu se află amplasată într-o zonă turistică a județului”, a declarat Valeria Schelean.