Victorie zdrobitoare, la Moldova Nouă. Primarul Lupu, acuzat de ilegalitate!

După dispariţia misterioasă a 400 de buletine de vot de la o secţie din Reşiţa, ACL a sesizat nereguli privind procesul electoral şi pe raza oraşului Moldova Nouă, unde mai mult de jumătate din voturi au fost pentru Victor Ponta.

 

Co-preşedintele ACL Caraş-Severin, Valeria Schelean, a sesizat faptul că primarul PSD Matei Lupu ar fi intrat ilegal în secţia nr. 122, verificând „modul de desfăşurare” a activităţii secţiei. „Deşi d-nul primar nu are niciun fel de competenţe legale privind procesul electoral, totuşi acesta s-a folosit de autoritatea funcţiei pe care o exercită pentru a încălca în mod flagrant legea. Reprezentatul ACL din secţia de votare a întreprins toate demersurile legale, însă solicitarea acestuia a fost respinsă cu motivarea că «prezenţa d-nului primar nu a afectat procesul de votare, neexistând niciun alegător în secţie», a afirmat deputatul.


Primarul oraşului Moldova Nouă a fost mai preocupat să salute victoria zdrobitoare a candidatului PSD.
Dragi locuitori ai oraşului Moldova Nouă, va anunţăm cu mândrie rezultatele votului primit de la dumneavoastră în primul tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale în oraşul nostrum: Victor Ponta – 2654 voturi, Klaus Iohannis – 1502. Candidatul PSD-UNPR-PC, Victor Ponta, a obţinut un procent de 52,38%,rezultat pentru care vă mulţumim. Am dovedit că suntem o echipă puternică”, a anunţat Lupu.

Adrian Torma, preşedintele PNL Moldova Nouă, a fost foarte mulţumit de rezultatul votului, în ciuda faptului că Ponta e opţiunea a mai mult de jumătate dintre cetăţenii oraşului care au ieşit la vot. S-a încheiat turul I de la alegerile prezidențiale. Datorită vouă, celor care ne susțineți şi ne-ați votat, am avut un scor frumos la Moldova Nouă. În trecut, echipa noastră realiza un scor modic, însa acum, implicarea şi imaginea președintelui nostru, Adrian Torma, a provocat o creștere considerabilă, Klaus Iohannis adunând la Moldova Nouă 1502 voturi. În turul II vom fi mai puternici şi știm că îi vom avea alături pe toți simpatizantii de dreapta. Ne bucurăm că lumea începe să simtă trendul schimbării”, au transmis liberalii din Moldova Nouă cetăţenilor oraşului de la Dunăre.