Reșițenii din SUA au votat lejer, cei din Europa au stat la coadă!

Dacă la Miami reșițenii nu au avut parte de cozi și au putut să își exprime opțiunea de vot, nu la fel s-a întâmplat la München sau Gratz.

Reșițenii se plâng și ei de cozile pe le-au întâmpinat la secțiile de votare din străinătate. Aceștia și-au exprimat nemulțumirea pe site-urile de socializare, dar sunt hotărâți ca în turul al doilea să plece mai devreme la vot și să își aleagă președintele pentru următorii 5 ani.

„Suntem angajați la o firmă amplasată într-un oraș la 90 de kilometri de München. Am plecat 5 persoane la secția din cea mai apropiată localitate, dar coada era atât de mare, încât am stat mai bine de 4 ore la rând fără să apucăm să punem ștampila pe buletinul de vot. Am fost obligați să ne reîntoarcem pentru că trebuia să mergem la lucru. În turul al doilea, ne-am hotărât să mai încercăm o dată să ne exprimăm votul. Vom pleca mai devreme cu tot cu scaune, apă și mâncare”, a spus Ciprian, un reșițean care lucrează peste granițele țării.

O altă reșițeancă, stabilită lângă Gratz, a așteptat două ore să voteze, dar a fost mai norocoasă. „Am votat, am primit formularele stând la coadă și așa s-a mai rezolvat puțin problema, deși au fost doar 2 ștampile”, a spus Bogdana pentru Express de Banat.

Reșițenii stabiliți în SUA, aflați în tranzit la Miami, au avut mai puține bătăi de cap pentru că numărul românilor aflați acolo nu a fost atât de mare. Mircea și prietenii săi din România au reușit să pună ștampila pe buletinul de vot, iar bucuria și-au manifestat-o apoi pe site-ul de socializare.

vot_sua

Situațiile însă nu au fost similare în marile orașe din Canada, acolo unde alegătorii au avut la dispoziție doar câte o singură secție de votare.