Oamenii amărâți au îngropat mii de animale! Directorul Rădulescu a avizat rapoarte false pentru miliarde!

explo 1000x200

Animalele care le-au oferit atâtor familii din județ singura sursă de venit s-au stins cu miile, în timp ce unii medici veterinari falsificau raportările cu privire la vaccinarea acestora. Totul, cu știința și acceptul directorului Direcției Sanitar Veterinare, în schimbul unor sume de bani, pe care le scotea direct de la bancomat, de pe cardul cel puțin al unuia dintre medici! Cel puțin despre asta vorbesc procurorii anticorupție!

Modul în care Ion Florin Rădulescu și-a băgat în propriile buzunare fondurile instituției publice pe care a condus-o a ieșit la iveală după ce, în august 2014, organele de urmărire penală s-au sesizat din oficiu cu privire la comiterea de către persoane cu funcţii de conducere şi control din cadrul DSVSA a unor infracţiuni de corupţie şi asimilate acestora. Procurorii anticorupție dețineau la acea vreme date potrivit cărora directorul Florin Rădulescu, abuzând de prerogativele funcţiei sale, se implica în fraudarea fondurilor alocate în cadrul „Programului acţiunilor de supraveghere, prevenire, control şi eradicare a bolilor la animale, a celor transmisibile de la animale la om, protecţia animalelor şi protecţia mediului, de identificare şi înregistrare a bovinelor, suinelor, ovinelor şi caprinelor”. Concret, Rădulescu proteja activităţile ilegale desfăşurate de un medic veterinar care, în cursul anului 2009, a concesionat circumscripţiile sanitar veterinare Caransebeş, Păltiniş şi Sacu.

CITEȘTE ȘI:
EXCLUSIV. Directorul Rădulescu a muls tot, miliarde! Prea lacom, pentru doar 10 la sută!

Primele urmări ale anchetei DNA: Rădulescu și-a înaintat demisia!

UPDATE. DNA a descins la DSVSA Caraş-Severin! Procurorii sunt în biroul directorului Rădulescu!

Medicul întocmea în mod constat documente ce atestau în fals efectuarea unor activităţi specifice (recoltări probe, vaccinări etc.) şi obţineau aprobarea lui Rădulescu pentru decontarea integrală a sumelor aferente activităţilor respective. Rădulescu obţinea o parte din banii încasați de medicul veterinar. Acesta punea la dispoziţia directorului executiv al DSVSA Caraş-Severin cardul bancar, de pe care inculpatul efectua retrageri de numerar din contul bancar al medicului veterinar. La începutul lunii februarie 2014, medicul a radiat societatea al cărui titular era, transferând concesiunile sanitar veterinare Caransebeş, Sacu şi Păltiniş către o altă firmă, unde a devenit asociat alături de un tehnician veterinar şi apropiat al lui Rădulescu!

CITEȘTE ȘI:

Prostie maximă sau siguranța că e de neatins?! Vezi aici cât l-a dus mintea pe fostul director al Direcției Sanitar Veterinare!

Directorul DSVSA s-a îmbogățit prin afaceri cu instituția pe care a condus-o. Judecătorii îi decid soarta!