SCANDALOS. Episcopul Lucian Mic, în apărarea inculpatului Ghiorghioni, vicepreședintele cinic și fără scrupule!

Tupeul înaltelor fețe bisericești nu mai are limite!  Astăzi, când lumea e în stradă și Patriarhul României ne anunță că preoții vin fără invitații doar după bani nefiscalizați, Preasfinția Sa Lucian, Episcopul Caransebeșului, trimite hârtii Tribunalului Caraș-Severin pentru ca Ionesie Ghiorghioni să scape cât mai ușor de acuzațiile de corupție. De ce nu, chiar nepedepsit!

 

Mai-marii bisericii se afișează cu lanțuri groase de aur la gât atunci când coboară din limuzine nemțești de foarte multe zeci de mii de euro cu care aleargă pe șoselele dezastruoase, bucurându-se de antemergător cu girofar. Luxul în care trăiesc seamănă izbitor cu cel cu care sunt obișnuiți baronii, greii care conduc instituțiile publice de ani de zile cu un singur scop: de a se îmbogăți înfruptându-se din banii publici. Acest lux liderii bisericii îl datorează în mare măsură politicienilor, care le pompează sume astronomice an de an. Tocmai de aceea, vin momente în care valorile ortodoxismului contează mai puțin. Episcopul Caransebeșului, spre exemplu, nu a rămas indiferent la problemele cu legea pe care le are vicepreședintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Ionesie Ghiorghioni.

La ultimul termen de fond al procesului de corupție de la Tribunalul Caraș-Severin al vicelui CJ, avocații acestuia au depus la dosar, înainte ca instanța să se pronunțe, mai multe caracterizări ale inculpatului. Printre acestea, și una din partea Preasfinției Sale Lucian Mic. Aceste caracterizări au rolul să demonstreze ce om bun e Ghiorghioni, ce suflet mare are și, ca atare, merită să se bucure de o clemență pe măsură în fața legii. Casian Rușeți, purtătorul de cuvânt al Episcopiei Caransebeș, spune că lucrurile nu ar sta chiar așa cum au susținut avocații lui Ghiorghioni. De fapt, a încercat să dribleze la fel ca Patriarhul Daniel. „Nu este semnată de Preasfințitul și nu este o caracterizare. Doar atât am scris: că dânsul a făcut parte din organismele deliberative ale Episcopiei Caransebeșului până în anul 2007 sau 2008, nu îmi mai amintesc exact. Atât! Și cam asta. De asta a avut dânsul nevoie. Să dovedim faptul că a făcut parte din conducerea bisericii, de fapt, din organismele reprezentative ale bisericii, și faptul că a ctitorit această mănăstire de la Bucova în memoria fiului dânsului. Aceste două lucruri au fost trecute în acea caracterizare. Mai mult nu putem noi să spunem, că nu avem această calitate. Noi am răspuns la solicitarea dânsului, legată de activitatea în folosul bisericii, ca membru reprezentativ în Adunarea Eparhială, ca și ctitor al mănăstirii de la Bucova, construită în memoria fiului dânsului. Acestea sunt niște realități care nu pot fi ascunse și așa mai departe și nici nu ne delimităm de ele. Una sunt problemele pe care dânsul le are și care nu sunt în calitatea noastră să le judecăm sau să le punem într-o anumită lumină și alta este realitatea că dânsul a ctitorit o mănăstire în memoria fiului său, care a pierit într-un accident nefericit”, a explicat reprezentantul Episcopiei.

Și totuși, cine își asumă acea caracterizare? Prea Sfinția Sa nu are habar de acel document ajuns la dosarul de la Tribunalul Caraș-Severin? Răspunsul l-am primit de la același Casian Rușeți: „Episcopia a eliberat documentul respectiv. Sunt niște lucruri evidente pe care noi le-am certificat prin această adeverință, practic. Am adeverit că aceste lucruri sunt conforme cu realitatea. Ne-au solicitat-o reprezentanții legali ai domnului Ghiorghioni pentru că aveau nevoie la dosarul dânsului cum că a făcut aceste lucruri. Ele erau evidente, dar trebuiau adeverite și printr-un document”.

 

În antiteză cu poziția Episcopiei Caransebeșului despre Ghiorghioni, procurorul DNA Lucian Dolcu l-a caracterizat la rândul său, chiar în sala de judecată, pe inculpat: „A afirmat cu ipocrizie despre Cosmin Ghiorghioni că îl vede ca pe copilul său. N-a avut niciun scrupul în a-l implica în activitatea infracțională, a dovedit un cinism maxim și l-a expus răspunderii penale. Ionesie Ghiorghioni a încercat să prezinte aproape halucinant dialoguri care nu au avut loc. Inculpatul se erija azi într-o persoană care a ajuns în această situație ca urmare a unei conspirații, a inducerii noastre în eroare de alți angajați ai Consiliului Județean. În realitate nu e așa. Inculpatul a profitat de poziția importantă pentru a-și aservi în folosul său resursele materiale ale acestui județ!”

Comments

 1. Vasile zis Bombardierul says:

  Ortodoxia este religia evului mediu in care popa era si dascal si om al legi. Ori se reformeaza cu idealuri din timpurile noastre ori sa se duca dracului toti. Ma doare-n **** de marele cearsaf alb si SC BOR SRL. Ateismul prinde putere printre tineret tocmai din cauza atitudini de cacat pe care popi o au. Atat am zis.

 2. danyy says:

  Bravo, nea dany! Asta da harticol! Ca-cand a-i aflat ca prea fericitul nu-i in regula?? Azi sau maine??? L-ai intrebat pe pretenu’ lu matale fost POPA, acum mare deontologo- ziarist, cum e cu Consiliu EPARHIAL, NU ADUNARE CUM SCRII MATALE DIN IGNORANTA SI REA CREDINTA?????? Ai auzit ca autoritatile locale sau judetene au locuri rezervate???? Astept sa-mi raspunzi, puncual la intrebarile mele. Daca n-o faci, ramai asa cum te stiu… o HAHALERA NOTORIE!!!!

 3. […] Mai-marii bisericii se afișează cu lanțuri groase de aur la gât atunci când coboară din limuzine nemțești de foarte multe zeci de mii de euro cu care aleargă pe șoselele dezastruoase bucurându-se de antemergător cu girofar. Luxul în care trăiesc seamănă izbitor cu cel cu care …mai multe stiri […]

 4. […] Mai-marii bisericii se afișează cu lanțuri groase de aur la gât atunci când coboară din limuzine nemțești de foarte multe zeci de mii de euro cu care aleargă pe șoselele dezastruoase bucurându-se de antemergător cu girofar. Luxul în care trăiesc seamănă izbitor cu cel cu Sursă știre […]

 5. Iosif says:

  Domnule Stanciu, va afundati intr-o gandire plina de trufie si de pacat iar cuvintele sunt oglinda sufletului dumneavoastra. Nu va alaturati corului necredinciosilor si hulitorilor ci indreptati-va sufletul si ochii spre Dumnezeu si amintit-va ca doar cine nu a gresit sa ridice piatra. Hristos vrea ca omul sa se întoarcă in sine, sa se curete sufleteste si sa fie viu. Nu din exterior vine schimbarea, ci din interior. Daca sufletul e curat si iubeste dreptatea si adevărul, nu poate fi corupt. Revolutia nu poate fi decat una interioara si se face cu mare efort, renuntand la comoditate si placere. Crestinismul ortodox nu are nicio meteahna si nu poate fi înlocuit de nimic pentru ca insusi Hristos este fundamentul lui. Oricat ai incerca, nu poti schimba nimic din ce a lăsat Hristos. Poti ignora sau dispretui. Cu consecintele asumate. Preotii au facut ceea ce trebuie si este firesc sa facă: s-au rugat in Biserica încă de la începutul tragediei, acolo unde este locul rugăciunii preotului. Alinarea, pentru cei care cred, de acolo a venit. Pentru ceilalti, oricum, rugăciunea e inutila, un simplu si dispretuitor spectacol. NU fiti ca ceilalti domnule Stanciu! Dumnezeu sa va calauzeasca!

 6. CRS says:

  Domnule Stanciu scandalos este articolul tau plin de ipocrizie!
  Uite cum sta treaba: 1. PS Lucian nu i-a luat apararea inculpatului, daca trimiti o adeverinta care certifica niste lucruri stiute, cunoscute si verificabile asta nu inseamna ca ii tii partea cuiva..dar stii asta, doar ca iti place rahatul(specific mass-mediei).Dl inculpat nu a fost laudat, ci doar s-a confirmat printr-o hartie ceea ce se stia, ca a facut parte din niste organisme ale Bisericii(trebuia sa fii indignat atunci, daca te tot deranjeaza). Tu de exemplu daca pleci de la redactia asta la o alta, nu ai nevoie de o hartie pt a demonstra ca ai facut parte din aceasta “adunare” redactionala? Ba da..dar hartia aia nu te face mai bun, mai rau, ci pur si simplu adevereste cele sustinute de tine, ca sa nu te faca si mai mincinos decat esti.
  Nu este un act de la o persoana catre alta asa cum prost insinuezi, ci de la o institutie catre alta!
  2. Lasa vrajeala cu kg de aur la gat…tu invata sa faci diferenta intre culoare si material! Nu tot ce este aurit este aur…Si crezi ca dragii nostri politicieni isi pericliteaza buzunarele pt a umple vistieria Episcopiei? Fii serios si nu magar! Stim foarte bine cum mass-media este cumparata…si clar nu de Biserica.
  “Sume astronomice an de an” – ai zis o prostie astronomica..dar ce sa faci daca asta ai fost invatat sa faci..Scrie de centrele sociale, scrie domnule ziarist de Clinica de Oncologie de la Nera sustinuta financiar de Episcopia Caransebesului…stiu ca nu se vinde dar macar ai spune si tu adevarul.
  Sa se inteleaga, nu i-au apararea inculpatului din partea mea sa stea cat mai mult la “studii” si toti cei asemenea lui! Dar nu fii smecher si ipocrit! Nu rastalmaci vorbe si poate nu te-ai face de ras cu astfel de articole!

  Inca ceva: te-ai folosit in articol de tragedia de la Colectiv…iti spun si tie, preotii au sosit sambata acolo neinvitati pt a aprinde o lumanare, pt a se ruga pt cei care au sfarsit acolo. Dar de nu s-au dus la colegii tai de breasla sa fie filmati si fotografiati! Nu au facut tam-tam, nu au cautat publicitate! Au mers sincer acolo…iti transmit de aici din Bucuresti! Nu mai vb de preotii din spitale care au fost alaturi de cei raniti si de familiile lor, de slujbele si rugaciunile din biserici(plus ajutoare financiare)! Sa pomenesc si de faptul ca Biserica a donat 7000 de litri de sange pana acum? Iar aceasta campanie de donare a inceput cu ceva timp inainte de aceasta tragedie si continua! Intereseaza pe cineva?
  Tu faci ceva pt aceasta societate? In afara faptului de a manipula si a denigra.

 7. lulu says:

  Mare nenorocit Lucian, linge toate fundurile politicienilor.

 8. belzebut says:

  Stanciu e satanist cu toate ca nu e rocker. E un manelist vopsit gelos ca popii au lanturi mai groase decat el. Dani e manelstul satanist, hahaha

 9. Podsekalnikov says:

  CRS, am o curiozitate: Biserica a donat 7 tone de sange? Pai de unde pana unde are biserica sange de donat? Ce treaba are biserica cu donatul de sange? Detine o anume cantitate din care poate dona? Bizar.

 10. Parale James says:

  7 tone de sange pentru inceput recuperate de la vampirii exorcizati. urmeaza cateva tone de piele calitatea prima, de la moaste

 11. CRS says:

  Podsekalnikov

  Peste 7000 de litri de sânge au fost colectați în cadrul campaniei naționale organizată de Patriarhia Română „Donează sânge, salvează o viață!”..deci ca sa intelegi mai bine in toata Patriarhia preotii impreuna cu credinciosii au mers cu mic cu mare si au donat sange…ce e asa greu de inteles? ce e asa bizar? Eu cred ca e ceva frumos, normal.

  Biserica suntem toti clerici si mireni!

 12. Podsekalnikov says:

  CRS, am inteles. E ok.

 13. Cristi says:

  Ghidul jurnalistului modern:
  – Să-ți placă să-i pupi pe alții în f…d (ca sa te plateasca mai bine).
  – Să n-ai nicio persoană pe care să o respecți, pentru a putea scrie articole mizerabile despre oricine (nu trebuie sa respecti Biserica, ordinea sociala sau oamenii cinstiti).
  – Să vorbești frumos cu o persoană, iar în articolele tale să scrii toate porcăriile existente și inexistente despre respectiva (sa ai zeci e fetze).
  – Să știi să inventezi știri, pentru că în proporție de 90%, doar cu asta te vei ocupa (sa poți provoca discordie si sa invrajbesti institutii si oameni, chiar daca acestea nu au nici o legătura cu realitatea).

 14. MIAI STERPELESCU says:

  NU IMI VINE SA CRED CUM SAR PUPINCURISTII LA LINS CHIAR DACA SUPRAFATA DE LINS ESTE F.F.MICA. PREADRACITUL IN CAUZA ESTE PARTAS LA TOATE FURTISAGURILE DIN JUDET.VAI DE SUFLETELE VOASTRE DE FARISEI IEFTINI.NU ESTE DE MIRARE CA JUDETUL NOSTRU ESTE UNUL DINTRE CELE MAI AMARATE JUDETE DIN TARA, DAR CU LIDERI POLITICI PUTREZI DE BOGATI. VOI MURITI DE FOAME SI EI SE LAFAIE IN MASINI DE SUTE DE MII DE EURO.

 15. XXL says:

  BORFASUL LA BORFAS TRAGE DE CIND MA STIU.