Procurorul DNA, Lucian Dolcu, ne deschide ochii: Corupția a secătuit județul Caraș-Severin!

Reprezentantul DNA Timișoara care a instrumentat dosarele mai multor grei din Caraș-Severin a rostit cuvinte grele ieri, în sala Secției Penale de la Tribunalul Caraș-Severin, în momentul în care a pus concluzii pe fond pentru condamnarea la închisoare a vicepreședintelui Consiliului Județean, Ionesie Ghiorghioni!

Romică Anculia, Ianăș Roșeți sau Ionesie Ghiorghioni sunt doar câțiva din cei mai importanți barosani ai județului pe care procurorul Lucian Dolcu i-a trimis în judecată, nu înainte de a-i prinde în flagrant cu șpagă grea. Cu alte cuvinte, Dolcu știe foarte bine cum funcționează lucrurile în instituțiile publice din Caraș-Severin și la fel de bine cunoaște și legăturile de partid sau de subordonare de tip mafiot existente între cei care se înfruptă cu un tupeu ieșit din comun din avuția statului. „Eram de multe ori persiflați de avocați când propuneam arestarea preventivă a vreunui funcționar pentru că invocam interesul public. Iată că realitatea acestor zile arată că pe nedrept am fost persiflați, realitatea arată că am avut dreptate. Corupția epuizează resursele acestei societăți. Secătuiește această societate și printr-un efect mai pervers, prin numirea pe funcții a unor persoane care nu au nicio chemare. Mulți știu că locul lor nu e acolo. Cele mai multe dintre lucrările Consiliului Județean au fost atribuite discreționar, abuziv!”, a afirmat procurorul Dolcu.

Reprezentantul Ministerului Public a cerut ieri o pedeapsă exemplară pentru vicele Ghiorghioni, ocazie cu care a taxat sentințele exagerat de blânzi de care s-au bucurat până acum primarii penali din Caraș-Severin sau infractori de genul Anculia ori Roșeți. „Roșeți a primit o pedeapsă mică. Inculpatul Ghiorghioni nu a înțeles decât că trebuie să fie mai precaut, să dea televizorul mai tare, să iasă pe hol sau să-și sacrifice nepotul, dar nu a înțeles să se oprească din activitatea infracțională! Condamnarea colegului său nu a însemnat nimic, ceea ce mă face să concluzionez că acest comportament blând al instanțelor nu produce nimic. A executat un an, a rămas cu tot?! Merită!”, a mai arătat procurorul DNA.

Pentru Ionesie Ghiorghioni, Lucian Dolcu a cerut o condamnare la măcar zece ani de pușcărie, ba chiar mai mare de atât!

„Valentin Armașu a spus că nu a fost vreodată la Ghiorghioni cu mai puțin de 400.000 de lei, fiindu-i rușine!” – Lucian Dolcu, procuror DNA Timișoara

Comments

 1. […] Reprezentantul DNA Timișoara care a instrumentat dosarele mai multor grei din Caraș-Severin a rostit cuvinte grele ieri, în sala Secției Penale de la Tribunalul Caraș-Severin, în momentul în care a pus concluzii pe fond pentru condamnarea la închisoare a vicepreședintelui Consiliului Județean, Ionesie Ghiorghioni! Romică Anculia, Ianăș Roșeți sau Ionesie Ghiorghioni sunt doar câțiva din cei mai importanți barosani ai județului pe care procurorul Lucian Dolcu i-a trimis în judecată, nu înainte de a-i prinde în flagrant cu șpagă grea. Cu alte cuvinte, Dolcu știe foarte bine cum funcționează lucrurile în instituțiile publice din Caraș-Severin și la fel de bine cunoaște …mai multe stiri […]

 2. […] Romică Anculia, Ianăș Roșeți sau Ionesie Ghiorghioni sunt doar câțiva din cei mai importanți barosani ai județului pe care procurorul Lucian Dolcu i-a trimis în judecată, nu înainte de a-i prinde în flagrant cu șpagă grea. Cu alte cuvinte, Dolcu știe foarte bine cum funcționează lucrurile în instituțiile publice din Caraș-Severin și la fel de bine cunoaște Sursă știre […]

 3. Podsekalnikov says:

  Procurorul are dreptate partial deoarece nu doar ticalosenia unor viermi ca Ghiorghioni au secatuit judetul asta ci si pasivitatea,indiferenta sau prostia cetatenilor de rand. Un cretin ca ghiorghioni nici nu pricepe ca o suma de bani primita de un oficial pt. a facilita ceva e mita. Pentru el e altceva. Si oriunde unde oamenii de rand sunt indiferenti si subeducati, rahatii ca ghiorghionii se instaleaza mai comod. Si cum dracu sa nu le fie comod astora cand resitenii stau in casa de 20 de ani.

 4. Vasile zis Bombardierul says:

  Resiteni sunt pasivi din cauza ca toata lumea este vinovata pentru situatia in care se afla judetul. Se simt toti cu musca pe caciula din cauza practicilor de genu` precum “mica atentie”. Ochii sunt deschisi dar gura nu.

 5. ne revoltam numai cand ne convine! says:

  Spunea dl procuror “Roșeți a primit o pedeapsă mică. (…) A excutat un an, a rămas cu tot?! Merită!”…
  Vin eu si intreb: pai de ce nu ati solicitat domnilor procurori confiscarea extinsa in cazul domnului Roseti, daca tot va revoltati acum ca a ramas cu tot ?!?!?!?!?!?!?

 6. MIAI STERPELESCU says:

  DOMNULE PROCUROR VA ASTEPTAM LA INTERSECTIA LAPUSNICUL MARE-DALBOSET,DAR SA VENITI CU 2 ECHIPAJE PT CA AVETI TREABA IN AMBELE PARTI.