Prostie maximă sau siguranța că e de neatins?! Vezi aici cât l-a dus mintea pe fostul director al Direcției Sanitar Veterinare!

Mulți dintre șefii de instituții și primarii din Caraș-Severin s-au remarcat prin aroganțe, prin fărădelegi de tot felul, prin interpretarea unor roluri de oameni culți, de colecționari de opere de artă și prin diverse șmenuri. Cu toții au avut siguranța că nu li se va întâmpla nimic, că vor fi ocoliți de organele abilitate, motiv pentru care au lăsat în urma lor și foarte multe urme. Fostul șef al DSVSA a întrecut însă orice limită!

Preocupat să se îmbogățească în perioada de timp pentru care a fost uns de partid la șefia Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Caraș-Severin, Ion Florin Rădulescu a virat sume importante de bani din conturile instituției publice într-o întreprindere individuală și o societate comercială. Ambele erau conduse din umbră de el și se bucura de fiecare leu plătit de DSVSA acestora pentru servicii veterinare. Mintea nu l-a dus însă prea departe și procurorii DNA au identificat cu ușurință nu mai puțin de 168 de operațiuni financiar-bancare care l-au dat de gol, care demonstrează că acea întreprindere individuală și acea societate comercială sunt de fapt ale sale, nu ale persoanelor care figurează în acte.
Practic, directorul Rădulescu s-a îngropat singur. Conform fişei cu specimene de semnături din data de 10 septembrie 2009 de la bancă, Rădulescu a fost autorizat să opereze pe conturile bancare ale întreprinderii individuale. Abia în anul 2011 a fost depus un nou specimen de semnătură. Din aceste înscrisuri rezultă că, din anul 2009 până în anul 2011, inculpatul era singurul îndreptăţit să opereze pe conturile întreprinderii. În ce priveşte societatea comercială, din anul 2004 doar inculpatul Rădulescu a avut dreptul de a opera în conturile bancare. În anul 2011, a rămas cu drept de semnătură, acest drept dobândindu-l şi o altă persoană. În 2014 a fost depusă la bancă o altă fişă cu specimen de semnătură, autorizaţi să opereze în conturile societăţii fiind de data aceasta două persoane. Nu și Rădulescu. Târziu însă, pentru că rezultă foarte clar că, în perioada 2004-2014, deci și în intervalul în care a ocupat funcția de director executiv la DSVSA, inculpatul a avut drept de semnătură în bancă, pentru a efectua operațiuni financiare în numele și pe seama firmei respective.
Procurorii DNA au verificat toate operațiunile bancare efectuate de Rădulescu, iar concluziile lor sunt dezarmante pentru fostul șef DSVSA. Dacă în perioada 2009-2011 a efectuat doar operațiuni financiare de ridicare numerar, la care se adaugă o operațiune de transfer a unei sume de bani în contul soției sale, ulterior, respectiv în perioada 2013-2014, aceste operațiuni financiare au îmbrăcat forma retragerilor de numerar de la bancomat. Inculpatul a efectuat în numele întreprinderii individuale, în timp ce era director executiv al instituției publice, 58 de operațiuni financiare.
În ceea ce privește operațiunile financiare desfășurate de inculpat prin conturile bancare ale firmei respective, acestea au îmbrăcat forma depunerilor de numerar, în perioada 2009-2013. Au fost evidențiate astfel un număr de 110 operațiuni financiar-bancare de depuneri de numerar, după cum au reținut procurorii anticorupție. S-a reținut totodată că veniturile obținute de cei doi operatori economici îi reveneau inculpatului, și nu patronilor care figurau doar în acte.

Comments

  1. Ana says:

    Cu cât vă gândiţi mai mult la voi şi la viaţa voastră ca fiind binecuvântate şi importante, cu atât mai mult veţi atrage idei, oportunităţi şi oameni care vă ajută ca visele să devină realitate.Brian tracy*Succesul in viata* Bani pe net! Cautam persoane serioase si care doresc sa castige bani pe net, part-time, la domiciliu. Cerem cunostinte elementare de lucru cu calculatorul, de navigare online, de folosire a emailului si a documentelor word si pdf. Oferim imediat contract de comision si toata instruirea necesara, gratuit. Numai cei foarte seriosi sunt asteptati sa ceara detalii la adresa de email:corana22@yahoo.com

  2. crista says:

    Ana lasa vrajeala si nu mai incerca sa pacalesti iarasi pe cei saraci cu duhul. Este expirata tehnica aceasta si se cunoaste bine procedeul. Fi buna si stai pe treaba ta ca putem afla imediat cine esti si sa te tragem la raspundere. Nu te juca cu focul ca s-ar putea sa racesti.