La Oravița, probabil polițiștii trebuie să moară sub roțile contrabandiștilor!

Contrabandista din Oravița care a spart filtrul poliției de frontieră, fiind foarte aproape să-i omoare pe oamenii legii, a primit sentințe de condamnare total diferite la Oravița și Timișoara!

Ramona Covaci, membră a familiei despre care procurorii au arătat că intra ca la ea acasă la comandantul de la acea vreme a Poliției Oravița, Remus Cătănescu, a trecut ca prin brânză printr-un filtru al frontieriștilor. Femeia a dat vina tocmai pe colegii lor, care ar fi urmărit-o din Răcășdia până la intrare în Oravița cu faza lungă și, astfel, au orbit-o. Contrabandista a recunoscut în faza de urmărire penală, dar și în sala de judecată că transporta țigări de contrabandă. A respins însă întotdeauna ideea că ar fi comis infracțiunea de ultraj. A negat că ar fi avut intenția de a sparge filtrul poliției și cu atât mai puțin să-i accidenteze pe polițiștii de frontieră. Mai mult, a declarat că afirmațiile polițistului care s-a ferit în ultima clipă din fața mașinii ar fi exagerate, că nu a trebuit în niciun caz să sară printr-un gest disperat, ci pur și simplu a făcut un pas într-o parte. A mai arătat în fața instanței că unul dintre polițiști a avut o problemă personală cu ea, pe care nu a dorit însă să o dezvăluie, și că nu a oprit la filtru deoarece nu a realizat, fiind speriată.

Judecătoria Oravița a constatat că, în ceea ce privește infracțiunea de ultraj, în cauză există declarații din care nu reiese săvârșirea infracțiunii.  „Declarațiile date de martori în faza de urmărire penală și nici cele date în cursul judecății nu se coroborează cu vreo altă probă care să ducă la dovedirea săvârșirii infracțiunii de ultraj de către inculpată. Simple înjurături la modul general nu duc la convingerea instanței că inculpata a săvârșit infracțiunea de ultraj”, s-a arătat în motivarea sentinței. Ramona Covaci a fost condamnată în consecință de Judecătoria Oravița la doi ani de închisoare cu suspendare condiționată a executării pedepsei pe un termen de încercare de patru ani, fiind găsită vinovată pentru comiterea infracțiunii de „deținere și transport a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal”. Cât privește infracțiunea de ultraj, inculpata a fost achitată.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Oravița a considerat sentința mult prea blândă și, în special, nu a fost de acord cu achitarea Ramonei Covaci în ceea ce privește infracțiunea de ultraj. Dosarul a ajuns în cale de atac la Curtea de Apel Timișoara. Aici, lucrurile au stat cu totul altfel. Dacă ultrajul nu a existat pentru Judecătoria Oravița, pentru magistrații timișoreni e foarte clar, motiv pentru care aceștia au dispus agravarea pedepsei. Curtea a admis luna aceasta apelul declarat de Ministerul Public, a desființat sentinţa atacată în latura penală şi, rejudecând în aceste limite, a menţinut pedeapsa de 2 ani închisoare aplicată inculpatei pentru săvârşirea infracţiunii de „deținere și transport a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal”, dar a condamnat inculpata și la pedeapsa de un an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj față de unul dintre polițiștii de frontieră. Pedepsele aplicate inculpatei au fost contopite  în pedeapsa cea mai grea, de 2 ani închisoare. Contrabandista care ar fi putut ucide un om al legii spărgând filtrul nu va ajunge însă în spatele gratiilor, instanța dispunând suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de încercare de 4 ani. În tot acest timp, Ramona Covaci nu are voie să depăşească limita teritorială a României.

Comments

  1. Ana says:

    Cu cât vă gândiţi mai mult la voi şi la viaţa voastră ca fiind binecuvântate şi importante, cu atât mai mult veţi atrage idei, oportunităţi şi oameni care vă ajută ca visele să devină realitate.Brian tracy*Succesul in viata* Bani pe net! Cautam persoane serioase si care doresc sa castige bani pe net, part-time, la domiciliu. Cerem cunostinte elementare de lucru cu calculatorul, de navigare online, de folosire a emailului si a documentelor word si pdf. Oferim imediat contract de comision si toata instruirea necesara, gratuit. Numai cei foarte seriosi sunt asteptati sa ceara detalii la adresa de email:corana22@yahoo.com

  2. ghimpele says:

    Poate ca unii din asta traiesc.Poate ca voi a-ti vrut sa traim din contrabanda.Poate ca…vreodata vom avea si noi dreptate in aceasta tara

  3. taranoiu e sef la anina says:

    Asta e sef la anina acum. in oravita nu a fost bun de nimic. sistemul l-a facut sef cand el e bun de spart lemne. cine l-a pus sef ???