UPDATE. Percheziţii pentru alcool și țigări netimbrate. Mascații au intrat în 19 locuințe!

Poliţiştii de frontieră din Timişoara, alături de jandarmi, sub directa coordonare a prim-procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Moldova-Nouă, au declanşat în această dimineaţă o acţiune specifică, pentru depistarea mai multor persoane care sunt suspecte de săvârşirea unor infracţiuni de contrabandă cu produse accizabile.

Azi-dimineață, în jurul orei 06.00, poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Timişoara – S.P.F. Berzasca, S.T.P.F. Caraş Severin, S.P.F. Orşova, S.P.F. Sviniţa, în cooperare cu lucrători din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Timişoara şi ai Inspectoratului  Judeţean de Jandarmi Caraş-Severin, sub directa coordonare a prim-procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Moldova-Nouă, au făcut nouăsprezece percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Caraş-Severin şi Mehedinţi, la persoane suspecte de săvârşirea unor infracţiuni de contrabandă cu produse accizabile.

La finalizarea percheziţiilor, prim-procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Moldova-Nouă va proceda la audierea persoanelor implicate şi  va dispune măsurile legale care se impugn.

UPDATE, ora 15.20

În urma celor nouăsprezece percheziţii domiciliare făcute în această dimineaţă la mai multe adrese de pe raza judeţelor Caraş-Severin şi Mehedinţi, au fost puse în aplicare cinci mandate de aducere la audieri. „Percheziţiile s-au efectuat într-un dosar de urmărire penală aflat în instrumentarea primului-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Moldova-Nouă, acesta având ca obiect săvârşirea în formă continuă de către mai mulţi cetăţeni români a infracţiunilor de contrabandă calificată cu produse accizabile. Au fost descoperite 650 pachete de ţigări netimbrate, 50 de kg de tutun frunze, 2 aparate de confecţionat ţigări, 1300 de tuburi pentru tutun, 200 kg de peşte diferite specii, o armă neletală cu 6 cartuşe şi diverse sume de bani provenite din săvârşirea infracţiunilor. Bunurile în valoare de aproximativ 25.000 lei au fost indisponibilizate în vederea confiscării. De asemenea, au fost ridicate o serie de probe și înscrisuri in vederea documentării cauzei. Cercetările continua, urmând ca la finalizare să fie luate măsurile legale care se impun”, informează Poliţia de Frontieră.