Caransebeșul și-a omagiat eroii! (FOTO)

Primăria Caransebeș este singura din România care și-a omagiat soldații căzuți pe câmpul de luptă prin amplasarea de troițe din lemn care să aducă aminte de eroii noștri, în locuri precum Slovenia, unde au murit români din Caransebeș, sau în Cehia, unde Poiană, Polacek și alți caransebeșeni au luptat pentru sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial.

La manifestările organizate de Primăria și Casa de Cultură George Suru, alături de Garnizoana Militară și cercul Militar, cu ocazia Zilei Naționale a Armatei Române, au participat pe o vreme frumoasă de toamnă foarte mulți gugulani care, la final au aplaudat defilarea Gărzii de Onoare.
În deschiderea manifestărilor a avut loc la Cercul Militar o expoziție de fotografie documentară din Arhivele de Stat de la Viena, aflate în colecția colonelului Liviu Groza, prin care istoricul a demonstrat încă o dată importanța Regimentului 96 Infanterie, înființat imediat după realizarea României Mari, respectiv 1919, și a avut sediul în zona Parcului General Dragalina. Documentele au fost primite din partea colonelului Fortunescu și a lui Alexander Crișan, de la Viena, ne-a precizat istoricul Liviu Groza.
„Am ajuns să dau viață acestor documente pe care le aveam în cutiile mele arhivate acasă. Sunt foarte încântat de această zi a Armatei Române, că pot să prezint ceea ce am legat de acest Regiment 96 Infanterie din Caransebeș, pentru a cunoaște cine am fost și de unde ne tragem rădăcinile. Am prezentat scrisori din partea soldaților, Ordinul Elena Chiriță și multe alte peste 100 de asemenea fotocopii”, a menționat colonelul în rezervă Liviu Groza.

În aceste momente în care refugiații uită, lasă, renunță la tot ceea ce au agonisit o viață, pentru a-și salva copiii, în aceste momente realizăm că indiferent de cât de puțin sau mult este blamată clasa politică, faptul că facem parte din Uniunea Europeană, că suntem membri ai Pactului Nord Atlantic, că NATO în acest an definitivează un scut antirachetă în România, au fost decizii de politică externă de apărare care dau siguranță națiunii pentru un viitor sigur poporului, care protejează și Armata Română, și Poporul Român. Din acest motiv, primarul Marcel Vela crede că trebuie ca, pe viitor, noi ca români trebuie să înțelegem că Armata este o prioritate. Armata, pentru prezent și viitor, este siguranța pentru tot ceea ce construim și clădim astăzi.

Comments

  1. nicio zi fara pupat fundul lui Vela... says:

    multumim redactiei ca ne-ati reamintit in solda carui partid sunteti