Avram îi bagă pe gugulani în ședință! Pisano îi dă afară!

FC Caransebeş a fost umilită în etapa a X-a a Ligii a II-a chiar în fața propriilor suporteri, de fosta prim-divizionară Gaz Metan Mediaş, care s-a impus cu scorul de 5-0!

Pe o ceață densă, meciul de pe Municipalul „Teiuș” a fost echilibrat doar în primele 20 de minute. Mai mult, prima ocazie de gol au avut-o gazdele, în minutul 6, prin Lupu, însă Greab a reușit să prindă. Oaspeții au semănat pericol la poarta lui Birăescu, cel care i-a luat locul lui Pascal abia la jumătatea primei reprize. Ocazia lui Llullaku a anunțat însă dezastrul ce avea să urmeze.

Minutele 30 și 32 au fost determinante pentru soarta meciului. Mai întâi, Băjenaru a bătut înalt o lovitură liberă de pe partea stângă, Abrudan s-a înălţat la 6 metri şi a trimis mingea în poartă pe sub portarul gugulan. Peste doar două minute faza s-a repetat, doar că de această dată Băjenaru a centrat de pe partea dreaptă, iar Abrudan, de la 8 metri, a marcat pentru 0-2. Scorul pauzei a fost stabilit în minutul 42, de către Llullaku, care a rămas singur cu Birăescu, l-a driblat scurt şi, de la 10 metri, a trimis balonul în poarta goală.

După pauză, caransebeșenii au jucat ceva mai bine, dar tot ei au scos mingea din plasă. De două ori! Livan a avut înainte de asta o șansă bună, iar Lupu ar fi meritat probabil să primească o lovitură de pedeapsă la o intrare întârziată a portarului oaspeților. În minutul 55, tehnicianul caransebeşenilor, Giovanni Pisano, a făcut o triplă schimbare, care s-a dovedit a fi zadarnică. Singura fază mai periculoasă a gazdelor a venit abia în minutul 75, dar La Vecchia a avut nevoie de prea mult timp de gândire într-o poziție foarte bună. Medieşenii au majorat scorul în minutul 80, prin Buziuc, dar scorul final a fost stabilit în al treilea minut de prelungiri, de acelaşi Buziuc, care a făcut spectacol, driblându-l de două ori pe portarul caransebeşean, pentru ca apoi, de la 10 metri, să trimită balonul în poarta goală.

La sfârșitul meciului, Dan Avram, președintele Comitetului Director al clubului, a declarat că luni va avea o serie de discuţii cu fiecare jucător caransebeşean în parte, după care va anunţa ce măsuri se vor lua, deoarece lucrurile nu mai pot continua aşa.
„Aş vrea să încep prin a vă spune că am fost sfătuit să nu vin la această conferinţă de presă, dar am ales să fiu prezent, fiindcă am demnitate. Și la înfrângere, nu doar la victorie, vreau să vin în faţa presei, pentru că nu am nimic de ascuns. În ceea ce priveşte jocul de astăzi sunt foarte dezamăgit, mai ales că facem ore şi ore de antrenament în care lucrăm fazele fixe, le arăt jucătorilor cum se face marcajul, iar azi am luat două goluri identice la faze fixe, ceea ce este inadmisibil. Dezamăgirea mea e cu atât mai mare cu cât n-am pierdut la un asemenea scor în viaţa mea, nici ca fotbalist, nici ca antrenor. Modul în care am pierdut nu mi-a plăcut deloc, mai ales că în a doua repriză am încercat să redresăm puţin jocul, am făcut trei schimbări tocmai pentru a crea un mic şoc, pentru ca jucătorii să înţeleagă că vreau o schimbare în atitudinea lor. Am jucat destul de bine primele 20 de minute, dar au venit din nou golurile adversarilor şi nu ne-a mai ieşit nimic. Aştept cu nerăbdare luna decembrie, când se întrerupe campionatul, şi atunci vom vedea câţi jucători mai rămân cu noi, pentru că, în momentul de faţă, nu mai am încredere în ei. Am ajuns unde am ajuns şi nu toţi au valoarea care se cere în Liga a II-a. Avem probleme şi în ceea ce priveşte juniorii, a trebuit să trimit pe cineva acasă la Dumitru, care n-a venit la antrenament timp de 15 zile, tocmai pentru a avea în teren numărul de juniori cerut de regulament. Or, aşa ceva e inadmisibil la acest nivel şi la pretenţiile pe care le avem”, a declarat la conferinţa de presă de după meci tehnicianul gugulanilor, Giovanni Pisano.

FC Caransebeş 1913: Birăescu, Stelitano (min. 55, La Vecchia), Dumitru (55, Roşoagă), Lupu, Cârstoiu, Stoican, Buşu, Răducu, Suru (55, Săulescu), Telecican, Livan; rezerve: Negrilă, Stoichiţoiu, Bogdanovici, Roman.
Gaz Metan Mediaș: Greab, Romeo, Vişa, Abrudan, Buzean, Cristea, Stancu, Băjenaru (79, Figliomeni), Olaru (57, Trif), Llullaku (63, Florean), Buziuc; rezerve: Botoşer, Creţu, C. Petre, Bic.

Comments

  1. LuxPhotoFuchs says:

    “Oaspeții au semănat pericol la poarta lui Birăescu, cel care i-a luat locul lui Pascal abia la jumătatea primei reprize.” Au făcut gazdele 4 schimbări? Una în minutul 22 şi 30 de secunde şi 3 în minutul 55? Miruna fă contestaţie, rezultat final 0-3 nu 0-5!