DIICOT a găsit urma seifului cu bani furat de la Oţelu Roşu

Polițiștii de la Serviciul de Investigații Criminale din cadrul Poliției Timiș, împreună cu cei ai Serviciului de Acțiuni Speciale și ai Jandarmeriei, au descins în această dimineaţă la 29 de adrese din Timiş şi Sibiu.

UPDATE, ora 12.00

„În cauză există suspiciunea rezonabilă că membrii grupării infracţionale, în cursul anului 2013, au organizat şi săvârşit mai multe infracţiuni de furt din locuinţe, pe raza judeţelor Timiș, Caraș-Severin și Sibiu,  de unde au sustras sume mari de bani, bijuterii, arme de foc și alte bunuri, a căror valoare se ridică la peste 1.000.000 euro. La sediul D.I.I.C.O.T – Serviciul Teritorial Timişoara, vor fi audiate 16 persoane. Suportul de specialitate a fost asigurat de Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă”, informează DIICOT.

UPDATE ora 10:55

Fostul şef al Fiscului din Oţelu Roşu se mândreşte de faptul că, după şase luni de calvar, oamenii legii au clarificat problema jafului. Între cele 16 persoane ridicate pentru audieri se află şi trei tineri din Oţelu Roşu, despre care Petru Lupşac a avut bănuieli în permanenţă.

La un moment dat se vehicula cum că ar fi o înscenare şi mă bucur foarte mult că s-a clarificat acum treaba asta cu înscenarea. S-a văzut şi se vede că tot ceea ce am spus eu nu a fost o minciună. Cei trei băieţi au fost urmăriţi de şase luni de zile, se ştia despre ei, dar nu erau probe care să-i incrimineze. Au fost monitorizaţi şi acum, după ce s-au adunat mai multe probe, au fost ridicaţi de DIICOT. Ei au mai făcut şi alte furturi în timpul acesta şi de asta a fost mai uşor. Aştept să văd ce va ieşi în urma anchetei şi după aceea voi hotărî cum să acţionez”, a declarat pentru Express de Banat Petru Lupşac, proprietarul seifului.

CITEŞTE ŞI:

gif card de energie dacus 1000x100

UPDATE ora 10:30

Acţiunea oamenilor legii vizează o grupare specializată în spargeri de lux, printre loviturile date de aceasta numărându-se şi furtul seifului din casa fostului şef al Fiscului din Oţelu Roşu, Petrică Lupşac. 16 suspecţi vor ajunge la DIICOT pentru a fi audiaţi, dar se pare că deja au fost descoperite probe indubitabile cu privire la cei care au sustras seiful ce cântărea mai mult de o tonă. Potrivit Pressalert, la gâtul unuia dintre suspecţi, ridicat din comuna Giroc, s-ar fi găsit un lanţ de aur pe care Lupşac l-ar fi avut în seif. Mai mult decât atât, anchetatorii ar fi ridicat şi o pereche de adidaşi a căror urmă ar coincide cu cele de la locul faptei. Prejudiciul este de peste un milion de euro, numai din locuinţa lui Petru Lupşac hoţii furând 1,7 milioane lei. Printre suspecţi se află şi un cetăţean arab, patronul unei bijuterii, la care s-ar fi vândut o parte din bijuteriile furate.

Rămâi pe expressdebanat.ro! Revenim cu amănunte!

CITEŞTE ŞI:

 

Muzeul TM
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/