„Am acte pentru toţi banii furaţi din seif!”

Fostul șef al finanțelor din Oțelu Roșu, care a fost călcat de hoţi în timp ce se distra cu soţia în Thailanda, spune că nu e nicio problemă dacă va fi anchetat de Agenţia Naţională pentru Integritate. Îi e frică doar că nu va mai recupera vreun leu din cele 20 de miliarde furate.

Au trecut 20 de zile de când familia Lupşac din Oţelu Roşu a constatat că i-a fost furat din garaj un seif burduşit cu bani. Despre hoţi nu se ştie nimic. Fost şef al Finanţelor Publice din oraş, Petru Lupşac se teme că hoţii îi vor cheltui fiecare leu până când vor fi prinşi de poliţişti. Tocmai de asta ar fi declanşat pe cont propriu operaţiunea de tip mafiot pentru găsirea seifului, care s-a lăsat cu ameninţări şi lipsiri de libertate. „Timpul trece și banii se cheltuie. Dacă îi va găsi mai repede pe hoți, voi mai recupera ceva din bani, dacă o mai lungește, nu cred că voi mai recupera ceva, normal că hoţii îi vor cheltuii”, a declarat, în exclusivitate pentru expressdebanat.ro, Petru Lupşac. În tot acest timp, se vehiculează din ce în ce mai des şi varianta unei înscenări puse la cale tocmai de fostul funcţionar public. „Ce înscenare? Era bine să fie înscenare, dar în niciun caz nu este asta. Doar nu eram nebun acum să fiu nevoit să dau explicați . Care era rostul să fac o înscenare? Nu am datorii, nu am nicio problemă nu nimeni”, ne-a mai spus Lupşac.

Acte pe bani

1000x100 casa brutarului

Luat la întrebări în privința sumelor uriașe de bani din seif, fostul șef al finanțelor este liniștit, are documente pentru fiecare leu furat de hoți. „Mulți vorbesc prostii. Într-adevăr am avut mulți bani dar am și documente pentru ei. Banii erau în regulă, erau legali, erau ai societății pe care o administra soția, deci nu este nicio problemă. Voi fi chemat de cineva la un moment dat și voi arăta și documentele. Banii sunt ai societăților comerciale, o parte, iar cealaltă parte ai familiei, deci nu au nicio treabă. Ei mă tot bagă în oală că sunt bugetar și de unde atâția bani. Am explicat de unde”, precizează fostul șef al finanțelor.