Ductil Steel, amenințat că rămâne în beznă

explo 1000x200

Combinatul din Valea Bistrei nu a depășit încă problemele legate de criza financiară. Deși s-a vehiculat că cei 470 de angajați se reîntorc din șomajul tehnic, aceasta a fost o simplă speculație.

Dintre cei 470 de muncitori ai Ductil Steel Oțelu Roșu, doar 30 merg la serviciu. Cea mai mare parte a angajaților este încă de anul trecut în șomaj tehnic. Partea proastă a lucrurilor este că societatea ar putea fi debranșată în aceste zile și de la rețeaua de alimentare cu energie electrică.

Nu prea comunicăm cu patronatul. Rezervă de fier vechi avem acum. Sunt 1.500 de tone pe stoc, dar producția s-a oprit din lipsă de comenzi. Am înțeles că datoriile către furnizori ar fi foarte mari și că nu s-ar mai putea susține financiar activitatea. Tocmai din acest motiv suntem amenințați și cu debranșarea de la curent”, a declarat Victor Sabău, lider sindical la Oțelu Roșu.

Milioane de lei datorie

tmc 640

Din surse neoficiale, Electrica i-ar fi acordat conducerii societății un termen de grație de 48 de ore, perioadă în care ar trebui să plătească o parte din datorie. Suma care ar trebui achitată însă, s-ar ridica la aproximativ 2 milioane de lei.

Peste tot în țară suntem în aceeași situație. Suntem 4.000 de oameni cu probleme financiare, din cauza Mechel. Statul român ar trebui să se implice să ia vreo măsură. Spre deosebire de celelalte puncte de lucru, la Oțelu Roșu există semnat un contract colectiv de muncă și, totuși, este bine că măcar procentul de 75 la sută din salariu îl primim la timp”, a adăugat Victor Sabău.