Seiful, căutat la oamenii lui Udrea!

explo 1000x200

Cazul seifului de o tonă în care se aflau aproape două miliarde de lei vechi, furat din casa fostului şef al Fiscului din Oţelu Roşu la finele lunii ianuarie, este tot mai complicat de la o zi la alta.

 

Poliţiştii cărăşeni au verificat o mulţime de piste, dar n-au reuşit deocamdată să dea de urma celor 370.000 de euro şi 160.000 de lei, bani pe care Petru Lupşac îi ţinea în seiful din garaj. În sprijinul lor au venit colegii de la DIICOT Timişoara şi asta, pentru că sunt indicii potrivit cărora în dispariţia seifului ar fi implicat un grup infracţional organizat care are rădăcini în Timişoara. În urmă cu câteva zile, DIICOT a făcut mai multe descinderi, la Oţelu Roşu, Rusca Teregova şi Timişoara. Vizat a fost în special Ioan Păuşan. „Clientului meu i s-au făcut percheziţii atât la sălaşul din Rusca Teregova, cât şi la domiciliul din Rusca Teregova, dar şi la domiciliul său din Timişoara. S-a reţinut că ar fi principalul suspect în constituirea unui grup infracţional organizat în scopul de a fura acea sumă de bani din seiful omului de afaceri Lupşac, de la Oţelu Roşu. Este interesant că de la domiciliul său au fost ridicaţi doi galbeni şi patru sau cinci inele, acestea fiindu-i returnate de către DIICOT Timişoara după o zi sau două. E acuzat de constituirea unui grup infracţional organizat, precum şi de furt cu consecinţe deosebit de grave, în formă calificată”, a explicat avocatul Cosmin Bolosin.

Faţă de Păuşan nu s-a luat deocamdată nicio măsură preventivă, dar se vorbeşte despre legăturile acestuia cu lumea interlopă din Timişoara. Acesta ar avea tangenţe cu gruparea lui Sorin Udrea, cel supranumit „stăpânul oraşului”. „În opinia mea, dacă existau temeiuri sau indicii puternice referitoare la acesta, DIICOT ar fi mers cu reţinere pe ordonanţă sau cu propunere de arestare preventivă. Acest lucru nu s-a întâmplat, dar clientul meu are calitatea de învinuit, începându-se urmărirea penală pe numele lui”, a mai spus Bolosin.

Păgubitul Petru Lupşac vorbeşte pentru expressdebanat.ro şi despre implicarea unei alte persoane în spectaculosul furt. „Da, am înțeles și eu că au fost descinderi la Oțelu Roșu și Rusca Teregova, dar DIICOT se ocupă de rezolvarea acestui caz și nu am mai multe informații. Din ceea ce știu eu, când vorbim despre furtul seifului, lucrurile s-au derulat în modul următor: Cosmin Cernescu, din Oțelu Roșu, l-a înștiințat pe Ioan Păușan, din Rusca Teregova, despre faptul că aș deține un seif. De altfel, una dintre locațiile la care au descins cei de la DIICOT a fost casa acestuia. Ioan Păușan este bodyguard în prezent la Timișoara. Cunoscând faptul că ar exista acest seif a înștiințat, probabil, câțiva interlopi din Timișoara, care dețineau moduri de operare foarte bune. În prima seară, când au intrat în casă au furat seiful cel mic, pe data de 22. Pe 23 decembrie au venit în recunoaștere și au vrut să fure BMW-ul, întrucât cheile de la mașină erau în seiful cel mic, dar până la urmă au dat încă o spargere în seara zilei de 24 și au furat seiful cel mare, scoțându-l din schemă pe Cernescu acesta, care a participat doar la primul furt. I-au dat și lui, acolo, 1.000 de euro și l-au prostit!”, crede Lupşac.

 

banner 970 x 250