Şeful din Finanţe a fost condamnat!

explo 1000x200

George Popescu şi cei trei tineri care l-au ajutat să recupereze de la un aşa-zis om de afaceri din Bucureşti 1.000 de lei, bani plătiţi ca avans pentru un aparat de purificat aer, au fost condamnaţi de Judecătoria Reşiţa.

Instanţa a ţinut cont de faptul că George Popescu, Adrian Fule, Silviu Mitruţ şi Florin Belciug au ajuns să-l tâlhărească pe Marius Pătrana doar ca să-i dea o lecţie pentru ţepele pe care acesta le-a dat prin toată ţara. Drept dovadă sunt zecile de procese pe care acesta le are pe rolul diferitelor instanţe de judecată. A contat mult şi faptul că toţi cei patru inculpaţi au recunoscut şi regretat faptele, primele de natură penală pe care le-au comis vreodată. În consecinţă, Judecătoria Reşiţa a aplicat pedepse neprivative de libertate pentru fiecare dintre ei.

„Au fost condamnaţi la câte patru ani închisoare cu suspendare sub supraveghere. Instanţa a dispus punerea lor de îndată în libertate. Consider sentinţa ca fiind una temeinică şi legală. Am observat că tot ce am arătat în instanţă împreună cu colegii mei instanţa a avut în vedere, iar starea de fapt aşa cum am descris-o noi a fost una reală. Consider că sentinţa este una ce a avut în vedere circumstanţele atenuante de care au beneficiat inculpaţii, faptul că sunt infractori primari, dar şi că au fost de acord să restituie prejudiciul cerut în latură penală. Salut această sentinţă a Judecătoriei Reşiţa”, a declarat avocatul Cosmin Bolosin. Acesta a mai declarat că, odată pus în libertate, George Popescu se poate întoarce la locul de muncă, cel puţin până la pronunţarea unei decizii definitive şi irevocabile, pentru că, trebuie spus, Ministerul Public poate ataca sentinţa de astăzi cu recurs.