Adresă la Ponta pentru salvarea şcolilor reşiţene!

Municipiul de pe Bârzava deține prima școală europeană din zona de vest a țării, însă multe dintre lucrările care au fost demarate la alte clădiri sunt suspendate din cauza lipsei de bani.

În timp ce la Colegiul Economic al Banatului Montan elevii scriu cu degetul pe tablă, multe dintre instituțiile din oraș nu au avut același noroc: să primească fonduri de la UE sau prin Ministerul Dezvoltării Regionale, ca să aibă condiții civilizate de studiu.

De exemplu, la Grădinița din Moroasa, ce aparține de UCMR, preșcolarii își derulează activitățile într-un spațiu care nu aparține municipalității, însă, ca să îndrepte lucrurile, mai marii de la minister au dat startul construirii unei alte locații. Din păcate, lucrările sunt stopate de ani buni, iar pe fundație au crescut deja buruieni. Valoarea lucrărilor este de 6,4 milioane de lei.

Sala de sport a Liceului Economic necesită reparații, iar lucrările de extindere a spațiului de studiu la Liceul de Artă Sabin Păuța au fost stopate. Motivul este similar: lipsa banilor! Cele două lucrări au împreună o valoare de peste 4 milioane de lei.

Să îndrepte lucrurile, administrația locală a transmis câte o adresă premierului Victor Ponta, ministrului Educației, Remus Pricopie și prefectului de Caraș-Severin, Silvliu Hurduzeu. În posesia aceluiași document a ajuns și inspectorul școlar general, Paul Șușoi.

„În prezent, aceste lucrări sunt sistate din lipsa finanțării. Contractele încheiate pentru execuție sunt depășite ca durată de execuție, iar dacă în cazul Liceului de Artă Sabin Păuța mai sunt necesare doar lucrări de finisaje interioare, în cazul celorlalte există posibilitatea de a fi compromis ceea ce s-a executat deja, deoarece nu sunt protejate împotriva intemperiilor”, a declarat edilul-șef, Mihai Stepanescu.

Primarul Reșiței a adăugat că speră să primească un răspuns favorabil, iar în viitorul apropiat elevii să poată beneficia de lucrări.