PREMIERĂ: UCMR, pe piaţa sud-americană!

Specialiştii societăţii Reşiţa Reductoare SA au reuşit să realizeze o premieră tehnică naţională la standardele impuse, în doar patru luni de muncă.

După ce au primit o comandă tocmai din America de Sud, reprezentanţii companiei Reşiţa Reductoare SA s-au şi apucat de treabă. În timp record au finalizat asamblarea prototipului reductorului naval reversibil de tip BWS 315, proiectarea și execuția acestuia fiind făcute integral în cadrul societăţii reșițene, singurul producător de reductoare navale din ţară. Prototipul cu două trepte, cu arborii de intrare şi ieşire dispuşi în plan vertical şi cu o putere de 2.450 CP se va îndrepta, în cel mai scurt timp, către Brazilia.

Acesta este capul de serie al unei noi game proiectate de RRR. Prototipul urmează să fie montat pe o navă construită la comanda unui armator european. Timpul scurt în care l-am construit reprezintă un alt element de noutate. Dacă, de regulă, construcţiei unui reductor naval i se alocă minim şase luni, pe acesta l-am finalizat în doar patru luni, asta fiind şi una dintre principalele condiţii contractuale. Sperăm ca noul tip de reductor să susțină și creşterea prezenţei noastre pe piaţa sud-americană“, a declarat Aurel Băra, directorul tehnic şi comercial al Reşiţa Reductoare SA.

RRR, brand de referinţă în reductoare

În pofida dificultăţilor de pe piaţa internaţională din ultimii ani, am reuşit să ne păstrăm bunele relaţii cu tradiționalii noştri clienţi din Olanda. Între timp, pe plan naţional am devenit principalul furnizor de material rulant din domeniul feroviar, menţinând totodată RRR ca brand de referinţă în ceea ce priveşte reductoarele utilizate în metalurgie, minerit, industria chimică, petrochimică, a maselor plastice şi cimentului. Suntem singurul producător de reductoare navale din România, domeniu în care consemnăm, de fapt, premiera naţională. Ne bucurăm pentru oportunitatea de a intra, cu această comandă specială, pe o nouă piață”, a precizat Ovidiu Pascar, directorul executiv al companiei reşiţene.

Reductorul BWS 315 are o turaţie de intrare de 900 rpm şi cea de ieşire de 205 rpm, cu un raport de transmisie de 4,407 şi o distanţă între axe de 782,14 mm.