Piste false pentru pierderea urmelor seifului plin cu bani furat din Oţelu

Seiful cu aproape două miliarde de lei vechi ar putea să fie nedeschis şi astăzi, la nouă luni de la dispariţia sa din casa familiei Lupşac, susţin surse apropiate anchetei.

Oamenii legii au pornit pe mai multe piste în încercarea de a da de urma seifului lui Petru Lupşac, în care se aflau 370.000 de euro şi 160.000 de lei, dar deocamdată nu au găsit nici banii şi nici nu i-au identificat pe făptaşi. Indicii există destule, dovadă fiind şi percheziţiile domiciliare de acum două săptămâni, făcute de DIICOT Timişoara. Surse apropiate anchetatorilor vorbesc despre o grupare bine organizată, formată din specialişti. În plus, hoţii au încercat să-i inducă în eroare pe poliţişti şi e posibil să-i fi condus o vreme pe un drum greşit.

La câteva zile după anunţarea dispariţiei seifului, un tânăr din Oţelu Roşu reclama că ar fi fost răpit, bătut şi ameninţat cu arma de Petru Lupşac. Altul a mărturisit şi el că a fost ameninţat cu pistolul, dar totul s-a dovedit a fi o diversiune. „Sunt prostii, unul dintre cei care a participat la furt mi-a înscenat asta. De altfel, dosarul este încheiat cu NUP (n.r. – neînceperea urmăririi penale) pentru mine. Las autoritățile să își facă datoria, pentru că cei de la DIICOT sunt specialiști. Nu mai încerc să discut cu suspecții, pentru că se ajunge la situații de acest gen. Polițiștii știu mai bine ce au de făcut”, a declarat Petru Lupşac pentru expressdebanat.ro.