Oțelu Roșu s-a înfrăţit cu Biserica Albă!

Primăria orașului a inițiat recent un proiect de înfrățire cu orașul Biserica Albă. Odată cu punerea la punct a tuturor formalităților legale, înfrățirea cu locuitorii din Banatul Sârbesc ai orașului Bela Crkva se va finaliza.

În această săptămână, o delegație din Serbia, în frunte cu primarul localității Biserica Albă, a ajuns în Oțelu Roșu. Edilii celor două orașe au continuat discuțiile administrative începute de ceva vreme și au pus în plan pregătirea unor proiecte cu finanțare europeană. Prin această întâlnire se speră punerea în practică a unor proiecte care să facă posibilă construirea în cele două localități a unor spații de agrement, săli de sport, ștranduri.

Se are în plan, în primul rând, ridicarea unei săli de sport la Biserica Albă și construirea unui teren de fotbal la Oțelu Roșu. ,,Această înfrățire nu este doar de dragul de a ne înfrăți cu cineva. Vom face un front comun pentru a reuși finanțarea unui proiect pe fonduri europene ce face referință la un complex sportiv. Orașul Biserica Albă are nevoie de o sală de sport modernă, iar orașul Oțelu Roșu are nevoie de moderinzarea și reabilitarea terenului de fotbal”, după cum a declarat Luca Mălăiescu pentru www.expressdebanat.ro .

Orașul Biserica Albă se bucură de o comunitate românească numeroasă. Românii din Bela Crkva sunt favorizați de politica minorităților promovată de Belgrad și au o serie de drepturi în conformitate cu normele europene ce privesc minoritățile. Prezența acestui număr mare de români, precum și drepturile de care aceștia se bucură reprezintă un argument important susținut de reprezentanții politici din Belgrad, cu privire la aderarea Serbiei la Uniunea Europeană.

Premieră în Valea Bistrei
Înfrățirea cu Serbia este prima tentativă de acest gen pe care o inițiază orașul Oțelu Roșu. ,,Din păcate, până la ora actuală orașul nostru nu a fost înfrățit cu niciun oraș din Europa. Suntem la prima tentativă de genul acesta. Sper să o finalizăm cât mai repede, mai ales că, spre satisfacția mea, am întâlnit în Serbia, la Biserica Albă, o conducere a adiministrației locale deosebită, niște oameni minunați”, a declarat primarul orașului, Luca Mălăiescu.