Munți de bani în Valea Almăjului. Fiul primarului din Lăpuşnicel plăteşte oricât să scape de cătuşe!

Ţeapa de 1,5 milioane de euro pe care fiul primarului din Lăpuşnicel, Iliuţă Canea, a dat-o statului român îl ţine, cel puţin deocamdată, în spatele gratiilor.

Arestat preventiv în 21 noiembrie 2014 pentru constituire a unui grup infracţional organizat specializat în activităţi economice ilegale, Iliuţă Canea şi-a arătat disponibilitatea în faţa instanţei de judecată de a achita prejudiciul despre care vorbesc procurorii. DIICOT-ul a estimat într-o primă fază că fiul edilului-şef din Lăpuşnicel a fentat statul român cu aproximativ 6.000.000 de lei, echivalentul a aproximativ 1,5 milioane de euro.

Canea a venit în această săptămână din nou în sala de judecată a Tribunalului Caraş-Severin, unde judecătorul de drepturi şi libertăţi a pus în discuţie înlocuirea măsurii preventive a inculpatului. Acesta a solicitat să fie pus în libertate chiar şi pe cauţiune, fiind dispus să bage adânc mâna în buzunar, numai să scape de arest. „Instanţa a respins cererea formulată de inculpat, privind înlocuirea măsurii arestării preventive cu măsura controlului judiciar pe cauţiune”, a precizat judecătorul Rustin Ciasc, preşedintele Tribunalului Caraş-Severin. Canea jr. e total nemulţumit şi chiar surprins să vadă că banii nu rezolvă totul, că libertatea lui nu are un preţ, astfel că a contestat decizia instanţei de fond, urmând să meargă şi la Curtea de Apel Timişoara cu aceeaşi solicitare.

CITEŞTE ŞI: Percheziții de amploare pentru evaziune fiscală de aproape 2 milioane de euro pentru afaceri cu lemn!

Rețeta evaziunii de milioane de euro din Valea Almăjului: cioban în realitate, patron în acte!

Ăsta da fiu de primar! ,,1,5 milioane de euro prejudiciu?! Nicio problemă, îl achit!”

Afaceri murdare de milioane de euro cu aurul verde din pădurile Caraş-Severinului

 

Comments

  1. alexandru nemoianu says:

    Este consecinta “cooperarii” dintre rau facatori si autoritatea publica.Sa nu ne ascundem dupa degete. Acest hot de lemn este parte dintr-o banda intreaga (in Almaj pot fi pomeniti fratii Mitocaru,dar si hoti sadea ca fostul “primare” din Prigor Pavel Verindean care,inca,nu se afla dupa gratii) dar ei au actionat sub adminstrarea lunga a lui Fruzaverde.Poate cineva crede ca acest Frunzaverde nu “stia”?Hai sa fim seriosi!