Un primar din Caraş-Severin a refuzat şpăgile ,,seniorului feudal” Romică Anculia!

explo 1000x200

Afacerile murdare cu bani europeni acordaţi sub formă de subvenţii pentru întreţinerea păşunilor gândite de fostul director al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Caraş-Severin, Romică Anculia, au dus la condamnarea mai multor edili-şefi. Pe unul l-au băgat chiar în pământ! Există însă şi primari care au refuzat banii murdari obţinuţi prin fraudă.

 

Poreclit „seniorul feudal” din cauza foamei sale neastâmpărate pentru plocoane, Romică Anculia a convins o mulţime de primari de comune din Caraş-Severin să intre într-o asociere infracţională, din care au obţinut ilegal sume fabuloase. În tot acest timp, păşunile, care ar fi trebuit întreţinute cu banii respectivi, au ajuns o bătaie de joc sau au fost curăţate de „sclavii” edililor.

Nu la fel s-a întâmplat la Slatina Timiş! Primarul Gheorghe Roma nu a acceptat propunerile lui Romică Anculia, în ciuda insistenţelor acestuia de a-l ,,învăţa să facă bani”. I-a spus că nu-i trebuie banii murdari şi că nu e interesat de afacerile murdare cu păşunile comunei. Cu toate acestea, Roma a ajuns în faţa instanţei, alături de Anculia, dar şi de foarte mulţi primari care nu l-au putut refuza pe şeful APIA. Judecat pentru trafic de influenţă, Gheorghe Roma a fost găsit nevinovat de Tribunalul Arad. Ministerul Public a făcut însă apel. Edilul-şef din Slatina Timiş şi-a demonstrat însă nevinovăţia şi în faţa Curţii de Apel Timişoara, care a pronunţat o sentinţă definitivă şi irevocabilă. În acest dosar, Anculia a primit trei ani de puşcărie cu executare!

 

foto: 7-zile.com

banner 970 x 250

Comments

  1. alexandru nemoianu says:

    Bravo acestui primar din Slatina.In schimb Pavel Verindean,fostul “primare” din Prigor, a luat mita, a fost si condamnat.Cand vom avea bucuria sa il vedem dupa gratii?

  2. ion says:

    VRAJEALA