Ăsta da fiu de primar! ,,1,5 milioane de euro prejudiciu?! Nicio problemă, îl achit!”

Iliuţă Canea, fiul edilului-şef al comunei Lăpuşnicel, arestat preventiv săptămâna trecută pentru evaziune fiscală în industria lemnului, nu umblă cu mărunţiş!

Încătuşat pentru că ar fi constituit un grup infracţional organizat specializat în ţepuirea statului prin inginerii financiare aplicate la o mulţime de firme-fantomă, Iliuţă Canea a jucat tare în faţa magistraţilor Curţii de Apel Timişoara atunci când le-a cerut să fie cercetat în stare de libertate. ,,Clientul meu a mărturisit că regretă fapta comisă şi a arătat că, dacă s-ar face responsabil de vreun prejudiciu, doreşte  să-l achite, bineînţeles, aşa cum va fi stabilit în urma unei expertize financiar-contabile. El vrea să achite prejudiciul. El recunoaşte ceea ce s-a reţinut pentru SC Sebepal Trans SRL, deoarece nu a fost implicat la toate firmele care sunt reţinute în dosar, ci numai la această societate comercială”, a declarat avocatul Cosmin Bolosin pentru Express de Banat. Procurorii vorbesc în momentul de faţă de un prejudiciu de 6 milioane de lei, aproape 1,5 milioane de euro!

Apărătorul lui Canea a invocat în sala de judecată mai multe speţe în care afacerişti cercetaţi pentru infracţiuni similare, dar cu prejudicii mult mai mari au fost lăsaţi în libertate. „Am dat ca exemplu, printre altele, cauza Cornu, care pentru o evaziune fiscală mult mai mare a fost lăsat sub control judiciar. Mai e o problemă, că rămân aproape 50 de oameni fără loc de muncă în prag de sărbători”, a mai spus Bolosin.

Aceste argumente nu au ţinut pentru magistraţii de drepturi şi libertăţi, care au respins contestaţia inculpatului Canea, acesta urmând să petreacă 30 de zile în arest preventiv.

Comments

  1. Ppa says:

    “Cine fura o lingura ajunge la inchisoare, cine fura o tara ajunge imparat” Proverb francez sec al XVI-lea. Cam pe aici este si judetul CS, sec. al XVI-lea !

  2. ana says:

    cine fura statu merge la puscarie cine omoara o fetita de rom e in libertate .ce sa-ti spun .asta da lege in romania tati.si tot in cs sa intimplat si crima , asta da lege de c……t