Fostul primar de la Văliug, găsit incompatibil de ANI. Poate ajunge după gratii!

Fostul edil-șef Marius Mocanu, care a scăpat de pușcărie după ce a pretins mită de la un om de afaceri, ar putea ajunge înapoi după gratii, dacă se dovedește că Agenția Națională de Integritate are dreptate.

În această dimineață, ANI l-a declarat incompatibil pe fostul edil-șef, întrucât din calitatea de primar a adus un profit considerabil unei firme la care era asociat. „În exercitarea mandatului de primar, a semnat cinci acte adiționale la un contract de prestări servicii încheiat de către Primăria Comunei Văliug cu societatea în cadrul căreia persoana evaluată deține calitatea de asociat, iar, în calitate de delegat al societății, a semnat o serie de facturi, facilitând producerea unui beneficiu pentru societate în cuantum de 235.760,12 lei, încălcând, astfel, prevederile art. 76, alin. (1) din Legea nr. 161/2003, coroborate cu prevederile art. 75, lit. lit.c) din Legea 393/2004, susțin oficialii Agenției.

Pentru edilul-șef lucrurile se complică acum, mai ales în situația în care se dovedește că fapta sesizată de ANI este veridică. Asta, întrucât mai are la activ o condamnare cu suspendare. Reamintim că primarul din Văliug a avut probleme cu legea penală şi a stat o vreme în arest preventiv, cu cătuşe la mâini, după ce, în data de 07.04.2011, a primit de la Dinu Robert suma de 3000 euro, reprezentând prima tranșă din suma totală de 5.700 euro pentru ca, prin influențarea consilierilor locali ai comunei Văliug și a funcționarilor publici ce au atribuții cu organizarea licitațiilor în cadrul Primăriei Văliug, să obțină pentru acesta concesionarea a trei parcele de teren în suprafață totală de 5.700 metri pătraţi.

În cazul unei noi condamnări, va fi revocat beneficiul suspendării executării pedepsei din dosarul de luare de mită, urmând ca acesta să ajungă după gratii.

 

 

 

Comments

  1. alexandru nemoianu says:

    Ar fi exemplar ca acest individ sa poposeasca dupa gratii,macar o vreme.Dar nu ar trebui sa stea singur.Ar trebui ca acolo sa se afle si Pavel Verindean,fost primare la Prigor si care ,inca,refuza sa isi bage mintile in cap.