UPDATE. Judecătorul Maldea de la Tribunalul Caraș-Severin, ridicat de DIICOT pentru o șpagă de 80.000 de euro!

Procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală  efectuează cercetări faţă de un grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, spălare de bani, bancrută frauduloasă, luare de mită, abuz în serviciu şi fals intelectual. Acesta ar fi fost sprijinit de judecătorul Maldea!

„În cauză există suspiciunea rezonabilă că începând cu anul 2009 a fost constituit un grup infracţional organizat  sprijinit de către un magistrat judecător care, fiind investit cu soluţionarea unor dosare privind insolvenţa unor societăţi comerciale, a pretins şi primit suma totală de 80.000 euro de la două persoane, cu scopul de a admite cererile de intrare în faliment a respectivelor societăţi.  După intrarea în faliment, unul dintre membrii grupului infracţional, având calitatea de lichidator judiciar, a procedat la vânzarea bunurilor acestor societăţi în faliment, la preţuri subevaluate, către alte societăţi controlate de către membrii grupului, societăţi care, la rândul lor, au valorificat bunurile respective către terţi la o valoare mult mai mare”, informează DIICOT.

CITEȘTE ȘI: Tranzacții fictive și spălare de bani cu imobile și terenuri din zona centrală a Reșiței. DIICOT a intrat pe fir!

Procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală  efectuează o percheziție domiciliară pe raza municipiului Reșița. Primele informații spun că e vorba de locuința judecătorului Maldea.

UPDATE, ora 11:26. Informațiile cu privire la numele magistratului de la Tribunalul Caraș-Severin acuzat de DIICOT că ar fi sprijinit un grup infracțional organizat prin sentințele sale strâmbe prind tot mai mult contur. În momentul de față la Tribunalul Caraș-Severin are loc o acțiune fără precedent, biroul acestuia de la etajul 2 al Tribunalului, la secția de Contencios Administrativ, este percheziționat de ofițerii și procurorii DIICOT, care, spun primele informații, vor ridica înscrisuri și sisteme informatice.

CITEȘTE ȘI:  Reșița, vândută bucată cu bucată. La preț de nimic!

Datoriile de sute de miliarde de lei de la CET își pierd încet urma, dar Reșița a rămas fără patrimoniu!

UPDATE 2, ora 12:00. Judecătorul Maldea a fost ridicat în această dimineață din parcarea Tribunalului de către anchetatori, care l-au condus în biroul său, unde se efectuează percheziția. Aceleași surse neconfirmate încă oficial susțin că după încheierea verificărilor de la instanța cărășeană procurorii vor efectua și o percheziție domiciliară în casa judecătorului din Reșița!

UPDATE 3, ora 13.30 –  Percheziționat cu acordul CSM

În şedinţa din data de 12 octombrie 2015, Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a încuviinţat percheziţia la biroul folosit de Maldea Nicuşor, judecător în cadrul Tribunalului Caraş-Severin.

Potrivit unor surse oficiale, hotărârea a fost luată în baza legii privind CSM, conform căreia „secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii încuviinţează percheziţia, reţinerea, arestarea preventivă sau arestul la domiciliu cu privire la judecători…”, şi a legii privind statutul judecătorilor şi procurorilor, potrivit căreia „judecătorii, procurorii şi magistraţii – asistenţi pot fi percheziţionaţi, reţinuţi, arestaţi la domiciliu sau arestaţi preventiv numai cu încuviinţarea secţiilor Consiliului Superior al Magistraturii”.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157659808271432″]

Solicitarea de încuviinţare a percheziţiei a fost prezentată Secţiei pentru judecători a Consiliului de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală, care efectuează cercetări faţă de un grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, spălare de bani, bancrută frauduloasă, luare de mită, abuz în serviciu şi fals intelectual.

AFACERI IMOBILIARE. Lichidatorul PRESCOM vinde baza sportivă Muncitorul

UPDATE 4, 13.54 – Audiat la București

Judecătorul Maldea a fost scos din sediul Tribunalului Caraș-Severin și condus de către anchetatori la sediul Poliției. De aici, în scurt timp va pleca la București, unde va fi audiat.

UPDATE 5 – Tudor, reţinut pentru 24 de ore!

Ion Tudor, creierul de la firma de insolvenţă Tudor şi Asociaţii, ar fi fost deja audiat în acest dosar şi pe numele său ar fi fost emisă ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore. Acesta este un personaj foarte controversat, pentru că de numele lui se leagă insolvenţa şi falimentul mai multor societăţi, în special din subordinea instituţiilor publice. Majoritatea au generat suspiciuni pentru că patrimoniul societăţilor a ajuns să fie vândut aproape pe nimic.

UPDATE 6 – Notari şi evaluatori reşiţeni chemaţi la DIICOT Bucureşti

În dosarul instrumentat de structura centrală a DIICOT în care judecătorul Tribunalului Caraş-Severin, Nicuşor Maldea, e acuzat că a primit şpagă 80.000 de euro pentru a da nişte sentinţe strâmbe, dau declaraţii la Bucureşti în faţa procurorilor şi alte personaje care ar fi implicate în afaceri necurate sau care ar avea cunoştinţă despre modul de operare al grupului infracţional. E vorba despre notarul public Florica Dobre, despre Petronela Goruian, care a lucrat pentru biroul din Reşiţa al firmei de insolvenţă Tudor şi Asociaţii, dar şi evaluatorul Bogdan Onete.

Datoriile de sute de miliarde de lei de la CET își pierd încet urma, dar Reșița a rămas fără patrimoniu!

OFICIAL. CET a intrat în faliment. Toate bunurile societății sunt sub sigiliu!

Procurorii susţin că, după intrarea în faliment a firmelor pe care băieţii isteţi au pus ochii, „unul dintre membrii grupului infracţional, având calitatea de lichidator judiciar, a procedat la vânzarea bunurilor acestor societăţi în faliment, la preţuri subevaluate, către alte societăţi controlate de către membrii grupului, societăţi care, la rândul lor, au valorificat bunurile respective către terţi la o valoare mult mai mare”. Prejudiciul cauzat bugetului de stat ar fi în valoare totală de aproximativ 6 milioane lei.

 

Rămâi cu Express de Banat, revenim cu amănunte!

tmc 640

Comments

 1. cvasimultiplu says:

  Rog autorul articolului daca detine informatia sa prezinte si opiniei publice care sunt societatile comerciale precum si societatile in cauza,administratorul judiciar care s-a ,,ocupat” de insolventa.

 2. Adam says:

  Asa se explica casa si jipanul negru pe care le are! Dom judecator lua SPAGA. Nu-i ajungea salariul de mii de lei lunar!

 3. pseudosimplu says:

  Rog scuzarea autorului pentru neprezentarea momentana a numelor societatilor comerciale si a personajelor de care opinia publica este legitim si rezonabil interesata deoarece nu se poate face copy-paste decat cu masura. O parte acum, o parte maine, alta poimaine si asta pentru prezervarea interesului pentru subiect. Ca doar nu ne-o spune tot din prima, chiar daca stie mai multe detalii. E o chestiune de marketing invatata de la UEM, universitatea aia de ras pe care a terminat-o si el, pe merit.

 4. cvasimultiplu says:

  Am aflat prin alta publicatie, ca printre cei anchetati si ridicati este si lichidatorul judiciar Ion Tudor, nimeni altul decat adminisratorul firmei Tudor si asociatii, cea care se ocupa de insolventa CET-ului si prin intermediul caruia s-au vandut certificate verzi ale CET-ului cu titlu de imprumut, plus alte magarii financiare. De remarcat faptul, ca in aceasi zi in care se pronunta falimentul CET-ului, judecatorul care l-a declarat este ridicat de DIICOT-deci erau urmariti de multa baietii. In continuare, ar fi interesant cine mai este implicat in aceasta caracatita fiindca in mod sigur Ion Tudor-persoana care a dat spaga de 80 000 de euro judecatorului Maldea- nu ar fi reusit de unul singur sa prejudicieze o societate fara implicarea unor terte persoane din administratia locala, respectiv Primaria Resita!

 5. justitiarul says:

  Hai la joc, la joc, la joc!/Sa-i ridice dintr-un foc,/Pe spagari si pe cei hoti,/Sa ramana in chiloti!/ Iar chilotii lor sa-i dea,/Mita pe la… DNA!ASA SA-I AJUTE DZEU!

 6. pseudosimplu says:

  Alta publicatie a fost mai rapida pentru simplul motiv ca n-a trebuit sa ceara suport tehnic pentru copy-paste. Si nici sa intrebe: tovarasa, e bine asa? inainte de postare.

 7. cvasimultiplu says:

  Pseudosimplu…ultima fraza , cu cerut acordul de Tovarasul! Nota 20 de la mine, foarte bine ai zis-o

 8. cvasimultiplu says:

  As propune pe mai departe sa se ancheteze exact acelasi context cu firma Magister SRL care administreaza in prezent la CET 2010-administratorul firmei respective, Dl Sabo, este SOTUL UNEI PROCUROARE CU GREUTATE DIN CADRUL PARCHETULUI DE PE LANGA TRIBUNALUL CARAS SEVERIN !!!! Si cu aceasta firma sunt o gramada de procese.

 9. fochist says:

  La multi ani Domnule Mishu Stepanescu!!

 10. justitiarul says:

  Si atunci, cum sa judece corect colegele nevestei patronului firmei de insolventa?Plus mafiotul de LAE care misuna prin tribunal?Stati ca nu ramane asa!

 11. Tudor says:

  Să înțeleg că este vorba despre terenurile cumpărate de Barbălată bunul prieten a lui Tufor,de terenul unde este actualul Kaufland cumpărat de preacinstitul Nelu Teițelul și revândut de trei ori mai scump sau de terenul cumpărat de Vali Armașu Camand unde este Penny Reșița?Mă bucur că procurorii Diicot au găsit tratamentul la cancerul care s-a instalat în județ.Mă închin în fața lor!

 12. Razim says:

  Ei dragilor se pare ca a venit vremea ca si in judetul/orasul nostru incepe sa se faca ceva curarenie ….. ce e orea mult e prea mult. Asteptam si pe Migai Autodenuntatorul si atunci suntem pe drumul cel bun. Cand ca fi saltat ca fi totusi amuzant ca avand doua vile la timisoara ca trebui sa stea cazat in alta parte. Bravo domnilor procurori ….. la gunoi cu gunoaiele.

 13. mirela says:

  Fiind cautat pentru faradelegile pe care le-a facut, Miai Sterpelescu se pare ca a fugit din tara pentru a scapa. La aceasta ora el este de negasit. Se pare ca este las asa cum se si suspecta de altfel.

 14. Razim says:

  Pacat ca unii dintre cei care scriu despre ce vorbesc

 15. Razim says:

  Ei bine dragilor eu stiam ca eu sug pixul angajat al pnl, dar nu stiam ca si altii o fac alaturi de mine!!! Bravo cvazimultiplu, te felicit!!!! Uuuuu miai sterpelescu.

 16. Justitiaru says:

  Cvasimultiplu decat sa sugi pixu si sa vorbesti numai tampenii mai bine scrii de prietenii tai ionel coman si petronela goruian lichidatorii sau nu ei sunt copiii lu tudor arestat alaturi de maldea si care ti au vandut tie de angajat prost ce esti de la camand impex tot prescomu ? Cu cat te plateste pe aliniat armasu sa denaturezi tot si sa nu scrii de maldea si prietenu tau ionel?

 17. Bogdan says:

  Atatea prostii scrieti ca ma doare capul voi chiar sunteti din alt judet ? Unde e camand in toata povestea asta de ce nu scrie nimeni de camand de prescom de cet energoterm unde a fost tudor ?cum au impartit banii intre ei maldea cu tudor prin interpusi si onete evaluatoru ?cititi evenimentu zilei nu expres de banat si poate aflati mai multe..

 18. Loredana says:

  Dani ar mai trebui sa cenzurezi comentariile eu cand te am angajat si lasat acolo am vrut ca expres sa fie ceva serios. In momentul de fata multi penibili care habar nu au sa scrie sau sa citeasca filozofeaza prin comentarii si isi dau cu parerea .chiar daca scrii ca nu ti asumi responsabilitatea nu e ok sa se vorbeasca de oameni fara sa stii nimic despre ei gen petronela sau coman .nu stiu ce au facut dar decat sa comentez prostii mai bine ma abtin si asa ar trebui si voi

 19. Ologu says:

  Iti dau dreptate loredana toti sugatorii comenteaza si petru ca a veni vorba de supt pix uu si e un editorial seriios sa sugeti toti pixu lu sterpelescu ca e mare si frumos vanzic eu

 20. Cvasimultiplu2 says:

  Pt ologu sa sti ca eu am vrut sa stau sub birou la sterpelescu si sa sug pixu da are secretare mai bune .din pacate sunt angajat la camand si vali nu mi permite …am incercat cat era inchis da acu si a revenit si sunt iar la datorie …. Si ce daca oamenii vorbesc ….eu tin la el mu mu sterpelescu si ologu

 21. Florin says:

  De ce nu faceti un articol de camand care a luat pe 100000 euro de la tudor si a vandut la peny pe 800000 fostu prescom cam mare diferenta nu?dani mai scrie si de camand ca ei sunt in grupul infractional alaturi de maldea si tudor si poate dai si tu o stire prima oara si nu copy paste

 22. Multiplex says:

  Simplu de ce nu scrie ca daca ar scrie ar trebui sa spuna si de prietenu redactiei cosmin bolosin si madina avocatul lu camand si al lichidatoarei celebre miriana mircov .analizati de cine se scrie si vedeti cine cu cine .e penibil habar nu aveti de oamenii de care vorbiti .sunt de acord cu loredana ar trebui sa cenzurati si voi putin prostiile altora . Rusine !

 23. Ologu says:

  Uitati ca nu scrie de pnl ?pai cum sa scrie de camand pdl pnl care a dat in gat sau de avocatu madina ca ei sunt pnl si cei la care sug pixul scriiitorii astai de comentarii platite sunt o parte din pnl mizerabili din resita care au fost in pdl ai care au cu mihai sterpelescu ceva de impartit

 24. Dani says:

  Cred ca va inselati magister ala nu are nici o sotie procuroare are o sotie avocata mai verificati si voi chiar scrieti prostii din pacate . E simplu luati lista procurorilor din caras severin si vedeti in 2 minute ca va inselati

 25. Caolin says:

  Comantaristiilor va dau o veste :
  ATENTIE:
  Armasu a dat in gat pe gheorghioni dupa pe prietenu tudor si tudor ca sa scape pe prietenu cel mai bun maldea misto nu?
  Ghici cine urmeaza ? Dau o masa anonima maine la ora 14 la soho pentru cine ghiceste

 26. Tarbuzaruri says:

  Miai mai ti minte cand i-ai pus amantei Antonia de la tim pavaje in curtea casei cu firma Elvis. Sa te pregatesti si sa fi dimineata pe la 6 pregatit sa nu vina vaietii si tu sa fi indecent. Omule …. tot ai vrut tu puscarie la resita, cine se gandea atunci ca tu o vroiai pentru tine. La multi ani omule !

 27. buba mare says:

  Grasu asta a facut buba mare. Era de așteptat – era de notorietate ce făcea . Buba mare cu puroi.

 28. cvasimultiplu says:

  Informati-va-va rog cu insistenta- cam cate procese pe rol ar Magister, in rest va doresc numai de bine in ciuda tampeniilor pe care le debitati. Daca ati fi si voi independenti in Resita, fara sa pupati mana unui sef si ati mai face si voi ceva cu viata voastra, ati condamna coruptia, dar voi o aparati.

 29. cvasimultiplu says:

  De aia si orasul Resita, merge atat de bine incat lumea merge la munca prin straini sa-si faca un rost in viata,mai putin ramane si fara apa si cand citesti cata prostie, de fapt cata linguseala sunt printre unele comentarii..Dumnezeu cu mila!

 30. presa piscot says:

  Din investigatiile presei piscot, derulate pe cateva ciorbe, reiese ca apa la Oravita va fi livrata prin wi-fi la comanda primaruluil analf.., spa.., incom… primarului prieten cu presa pe doi bani. Norocul Carasenilor ca are cine sa se scobeasca in masele si sa dea un copy-paste la comunicatele de presa. Bravo, continuati investigatiile, ciorba o dam noi, scuipatul il luati voi !

 31. Loredana says:

  Cvasimultiplu te ai mutat din resita in timisoara da tot la firma lu camand impex turnatoru lucrezi ai inceput sa ti permiti sa vorbesti de resita din exterior ce sa ti povestesc. Si apropo de ce ai zis dani are dreptate magister nu are nici o treaba cu nici o nevasta de procuror poate ti au facut vreo cerere de antrenare pt datoriile de la firma de nu i ai la suflet prietene

 32. Justitiaru says:

  Apropo cvasimultiplu daca tot nu v a ti culcat te a deranjat tare ca s a scris de ionel coman prietenu lu armasu ? E public prietene de la timisoara ca darada insolv adica firma lu coman e lichidator ghici unde ? La CAMAND IMPEX ce sa vezi …..

 33. Justitiaru says:

  Cvasi prietene sa dormi bine ca vine ora 6 si te iau si pe tine astia cu camandu tau. Daca vrei mai multe detalii de sefu tau ne putem si vedea da cred ca sti ce urmeaza nu? Sa te imbraci frumos maine dimineata!

 34. coman says:

  De nedescris – in aceasta dimineata Sterpelescu a fost ridicat de DMA, si dus intr-un loc special anume amenajat pentru oameni speciali, asa cum este el. Sa il bateti bine baieti sa se fragezeasca, pentru ca este batran si ațos. A fost prins la granita Ungaria cu Austria, era deghizat in refugiat si incerca sa fuga sau ceva de genul. Carrcotasii spun ca vroia sa taie niste carpeni din london pe care a pus ochii cand a fost acolo, deoarece avea asupra lui un firiz de mana si un joagar. Tot ca joagarul a ramas. Exceptional !!!

 35. avatar says:

  Observ ca a intrat sa comenteze insusi Mihai Autodenuntatorul alias Mishou Pârjol si scrie foarte acid si obraznic la adresa Armasului si a Camandului. Nu e de mirare ca face asta, din moment ce dinspre partea Armasului i se va trage si sfarsitul. Toti jegosii au cerut bani de la Armas, dar unii au mai si fost obraznici, si vedem ca Armas toarna tot, dar se pare ca pe obraznici ii toarna primii. Cat priveste aluziile initiate de Mishou cu privire la suptul pixului, ei bine, chiar el ar trebui sa se pregateasca pt asa ceva pt ca acolo unde merge el, e un lucru normal, la ordinea zilei. He he he – hahalerule, in sfarsit ai realizat ceea ce ti-ai propus. La multi ani si multe pixuri frumuselule !!!

 36. rita says:

  Aflat in arest preventiv, Sterpelescu o fost intrebat care ii sunt acum planurile de viitor si el a declarat asa: voi constitui un ansamblu ce se va intitula Junii Şoimilor Nostalgici Comunisti Întemnițați, ansamblu de mare pricepere si talent infractional, chiar el va fi vataful calusarilor, cu precizarea insa ca brâul va fi jucat pe invers, din lipsa de femei.

 37. cvasimultiplu says:

  Imi cer scuze tuturor, sunt apolitic si in primul rand fata de multi altii care nu au nici o jena sa-si exprime linguseala fata de un anumit partid,sef etc., sunt independent, deci manifest opinii provenite si influentate din propriul discernamant. Cei care se manifesta deobicei cu linguseli, in general nu au mintea suficient de dezvoltata sa exprime pareri proprii, imi cer scuze daca jignesc pe cineva, dar cu astfel de oameni a ajuns Resita unde a ajuns, cu oameni care se vand ieftin, usor de influentat si care isi dau votul la ,,cine trebuie” apoi se plang ca o duc rau…