Scrisoare cutremurătoare adresată rectorului Doina Frunzăverde. Profesorii corecți rup tăcerea!

La Universitatea „Eftimie Murgu” din Reșița apele nu s-au limpezit încă. Asta, pentru că deși instituția a primit bani de la minister, fondurile ar fi, din nou, epuizate. Cadrele didactice îi reproșează rectorului că plan eficient de management ar fi presupus tăierea salariilor de zeci de milioane de lei pe care le au cei din conducere. Asta, dacă tot sunt vremuri de criză.

Conf. univ. dr. Ileana Rotaru, unul dintre profesorii de valoare ai Universității „Eftimie Murgu”, care în trecut a lucrat în Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, dar și în Camera Deputaților, a formulat o scrisoare deschisă pe care i-a adresat-o rectorului Doina Frunzăverde. Potrivit cadrului didactic, discrepanțele mari dintre salariile celor din conducere, cuprinse între 3.500 și 9.000 de lei, și cele ale angajaților „de rând”, ale căror norme erau la limita legii sau cu siguranță o încălcau.

„Nu am putut să nu observ cum, în timp ce noi încercam să ne bucurăm de soia şi zgârciurile unei norme de bază supraîncărcate şi plătite la minimum sau…. deloc, mai exact, alţii (conform declaraţiilor de avere de pe site-ul www.uem.ro) se bucurau de copane, trufe şi fineţuri cu salarii ce depăşeau bunul simţ (între 3.500 şi 9.000 lei lunar) în condiţiile în care UEM Reşiţa trecea prin „perioade de criză”, se confrunta cu „scăderea alarmantă a numărului de studenţi” (vitamine şi proteine, ca să păstrăm metafora culinară). De unde să aprovizioneze Ministerul asemenea ospeţe, doamna Rector, atâţia ani la rând? Iată întrebarea la care trebuie să răspundeţi acum când salariile cadrelor didactice şi ale personalului administrativ din UEM, ca parte integrantă a cadrelor didactice din întreg învăţământul superior românesc, ….nu au fost plătite de două luni !!!”, scrie conferențiarul în scrisoarea deschisă, în care meniul complet servit de rectorul Doina Frunzăverde este denumit „Înghite și taci”.

Mai departe, conf. univ. dr. Ileana Rotaru își exprimă intenția de a-și continua activitatea la universitatea din Reșița, întrucât spune că singurul lucru care i-a mai rămas este onoarea.

„Doresc să îmi continui activitatea de dascăl la Reşiţa, doresc să fiu cadru didactic universitar reşiţean şi doresc ca măcar în ultima clipă să înţelegeţi că nu ne-a mai rămas decât onoarea !!! Nu cred că ar trebui să achite alţii nota dvs. de plată, cum nu cred că este fairplay să vă ascundeţi după decizii colective sau să spuneţi în public că nu aţi ştiut ce aţi comandat în ultimii 4 ani, cel puţin!!! Cu respect pentru învăţământul superior românesc (atât cât a mai rămas), cu respect pentru profesorii mei şi pentru colegii mei din acelaşi învăţământ superior românesc şi de pretutindeni”, a precizat Ileana Rotaru.

Citește AICI scrisoarea deschisă integral!

Comments

 1. cineva says:

  Cine spune că Universitatea nu are bani? Atâta timp cât o poate plăti pe “doamna” Sorina Paulescu cu un salariu de 3.000ron încă de anul trecut si nu se știe pentru ce. Probabil doar pentru faptul că știe foarte bine să îi care “poşta” doamnei Rector.

 2. eu says:

  sorina paulescu este foarte ok

 3. eu says:

  pacat ca orice prost poate improsca cu noroi

 4. Ioan says:

  Meniul “inghite si taci” al dnei fv este singurul servit la UEM. Codul bunelor maniere e obligatoriu insa. Nu ai voie sa vorbesti in timp ce servesti masa… altfel s-ar putea ca singurul bob de fasole din farfurie, servit nenorocitilor de angajati de rand, sa iti ramana in gat si sa te ineci

 5. Radivoj Milenovici says:

  De care ”onoare” scri tu LEANO ? Tu ai aceasi ”onoare” cat kktul meu din buda , dimineata . Unde ati fost baii , toti voi ”onorabililor” pana nu va dat ”agenta DGA sub acoperire” cu bocancul in gura , unde fa kkcioso , acuma te apuci sa scrii si tu cand nu mai ai ce ”papa”. La UEMR majoritatea sunteti intr-o ”cloca masonica criminal organizati” doar pentru a facilita hotia si traficul de influenta , actual si pe viitor .

 6. alt eu says:

  Ei, hai! Sa taci atunci cand cunosti situatia, sa ascuzi rahatul sub pres sau sa scoti piatra cand deja altii au aruncat cu ea nu e dovada de curaj, ci incercarea de a te spala pe maini. Chiar daca, spune dansa, domnia sa nu s-a murdarit! Ca dascal nu va conosc, dar ca om ne-am intalnit o data si doamna, sunteti putin peste limita de inganfata si aroganta, cu sau fara soia si zgarciuri! Mizeria in care va spalati obrazul in ultimul timp nu e altceva decat rezultatul „muncii“ domniilor voastre. Acum multi ani aveam profesori adevarati la UEM, care sustineau cursuri pe care mi le amintesc si acum concret, acum e doar coaja de la salamul cu zgarciuri, nici macar zgarciul in sine… In timpul scolii mi s-a tot spus, invata ca vei ajunge departe, am invatat dar n-am fost nici sexy iar tata era lacatus, tot am ajuns departe, cu 10 la licenta, la 2.000 de km de casa! Multumesc … sau nu!

 7. VASILIU MIRCEA PAUL says:

  Cum primiră banii, i-au și zulit ! Pînă și tătarii, care se spune că practicau jaful din goana calului, își mai menajau victimele (altfel nu mai aveau ce jefui).

 8. cetatean says:

  “alt eu” putina solidaritate fata de d-na conf care tot de 2000km distanta e. Sigur la Tecuci sau la Vaslui nu va trebuia vreo diploma. Fetelor, lasati bautura!

 9. doareu says:

  la aceasta scrisoare se adauga si faptul ca am facut practica la EUROREGIO, am semnat un contract ca vom primi o suma de 300 lei pentru cele 3 saptamani de practica,iar dupa jumatate de an dupa ce am efectuat practica au venit cu un act aditional,in care scria ca suma se reduce la 200 lei, dar nu stim daca este act venit de la EUROREGIO sau este matrasit de UEM.Oricum penibil ce se intampla in tara asta,sclavi in propria tara !