Nepotism în cabinetul deputatului Mocioalcă. Baronul PSD și-a uns fata consilier contrar legii și poate fi eliminat de pe scena politică!

untitled design set 970x90 px

Agenția Națională pentru Integritate a confirmat astăzi faptul că deputatul PSD de Caraș-Severin, Ion Mocioalcă, nimeni altul decât președintele organizației județene a social-democraților, a încălcat regimul juridic al conflictului de interese în materie administrativă, ceea ce, în mod normal, îi va interzice orice candidatură de acum încolo pentru vreo funcție publică!

Nu mai puțin de 32 foști sau actuali parlamentari (14 actuali deputați, 17 foști deputați și un senator) au fost prinși de ANI că și-au angajat propriile rude în cadrul birourilor parlamentare. Valoarea totală a contractelor încheiate cu încălcarea regimului juridic al conflictelor de interese este de 1.062.798 lei (aprox. 240.000 euro). Agenția va depune toate diligențele necesare în vederea anulării actelor emise, adoptate sau întocmite cu încălcarea prevederilor legale privind conflictul de interese. Printre ei, și șeful PSD Caraș-Severin!

„În calitate de deputat, a încheiat, în legislatura 2008 – 2012, un contract civil prin care și-a angajat fiica în funcția de consilier în cadrul propriului birou parlamentar, încălcând, astfel, dispozițiile art. 70 și art. 71 din Legea nr. 161/2003. În baza contractului civil încheiat, fiica sa a obţinut venituri salariale în cuantum total de 892 lei”, a comunicat ANI.

Mocioalcă a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în termenul prevăzut de lege, în exercitarea dreptului la apărare. În cazul a 28 de membri ai Parlamentului, a intervenit termenul de prescripție de 5 ani pentru conflictul de interese de natură penală, așa cum este prevăzut la art. 301 din Codul penal. Printre ei s-ar afla și Mocioalcă. Acesta și-ar fi angajat fata la începutul mandatului, ceea ce l-ar scuti de prea multe probleme. Ceea ce nu înseamnă că nu a încălcat legea!

Rămâi pe expressdebanat.ro pentru a afla reacția deputatului Mocioalcă!

Comments

 1. dan says:

  baieti, ia nu va mai bucurati de necazul omului. si nu muscati mana care v-a hranit!

 2. lulu says:

  In Oltenia cu tine saracie oarba, se scapa lumea si de tine si de Frunaza, gunoaielor

 3. Cetățeanul says:

  Prescripție…Gândiți-vă cum pot scăpa astfel de oameni de rigorile legii oameni care ne reprezintă în Parlamentul României.Votați în continuare așa cum ați făcut-o până acum…

 4. Podsekalnikov says:

  Domnul deputat Mocioalca are nevoie urgenta de o a treia guşa si nu o poate obtine decat cu ajutorul tau! Voteaza! Votul tau ii v-a asigura a 3-a casa,4-a masina etc.

 5. andy says:

  Ati crezut ca in afara de a fi lichea mai stie sa faca ceva? Ce mi-e Frunza sau Mocioalca, o adunatura de gunoaie unse de mafia politica pentru a “reprezenta” judetul CS la rang inalt si a-l duce pe cele mai inalte culmi de prosperitate. Va suna cunoscuta formularea?

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/