Reșița, vândută bucată cu bucată. La preț de nimic!

Municipiul reședință de județ de la poalele Semenicului moare încet, dar sigur, și asta se poate vedea cu ochiul liber. Aproape totul se taie, se duce la fier vechi, nimic nu se construiește, ci în cel mai fericit caz se cârpește. Reșița a ajuns într-un asemenea hal încât patrimoniul său nu mai valorează aproape nimic și e vândut la preț de chilipiruri.

 

Prescomul sau CET-ul sunt doar două dintre cele mai bune exemple de „management eficient” practicat de cei care s-au perindat de-a lungul anilor pe la societăţile din subordinea administraţiei publice locale. Ruinate cu largul concurs al aleşilor locali care au dat din când în când din gură în plen şi cam atât, societăţile prestatoare de servicii publice au fost vândute la bucată, la preţuri care ne lipsesc de orice alte comentarii. Administratorul judiciar al Prescomului a scos la vânzare, spre exemplu, în perioada insolvenţei şi falimentului societăţii, o mulţime de bunuri. Preţurile de la care au început licitaţiile arată cel mai bine în ce hal a fost adus Prescomul.

Autogunoierele au fost scoase la vânzare cu preţuri între 4.000 şi 6.000 de lei! O maşină pentru curăţarea străzilor, numai 8.013 lei! Pentru un tramvai nemţesc care i-a plimbat odinioară pe reşiţeni s-au cerut doar 5.640 de lei, iar pentru un autobuz mult mai puţin, 3.391 lei. Nici un camion nu a mai valorat mare lucru în 2012, anul în care au fost scoase la vânzare, doar 3.443 lei! Ieftin a mai ajuns şi un microbuz din curtea Prescom, 2.381 lei. Despre echipamentele IT nu mai e nimic de spus: 188 de lei un calculator sau 263 de lei un server IBM. Cu ceva mai mult se vând astăzi microbuzele IVECO, aflate în stare bună, folosite pentru transportul de persoane: 18.000 de lei plus TVA. Trebuie spus că majoritatea acestor bunuri nu s-au vândut la prima strigare, ceea ce înseamnă că preţul lor a scăzut cu 25 şi chiar 50 la sută! Vânzarea CET-ului e o altă poveste, dar despre ea vom vorbi într-un articol viitor.

Comments

 1. cititor says:

  Orasul moare incet si sigur dar voi,PRESA, care ar trebui sa relatati lucrurile exact asa cum sunt, sunteti platiti de diversi oameni-sefi ai unor diverse institutii publice locale, sa scrieti numai ce vor ei.Chiar sunt curios cei vei scrie la urmatorul articol despre CET?! Ai curajul sa scri,in sfarsit, cine sunt principalii vinovati si principala persoana care a facut avere prin ,,zecimea” incasata din nenumaratele tunuri date prin intermediul CET-ului?
  Atentie, ca urmeaza si randul altora dupa Frunza si Ghiorghioni!!

 2. rosca says:

  Ai dreptate cititorule

 3. Resitean liber says:

  cum arata harbul din poza, cam in asa hall ne-au adus pe toti cetetenii cinstiti alesii nostrii, responsabili de bunastarea noastra.ne-au subrezit rau de tot dar fereasca-i domnul sa iesim ca sa le cerem socoteala.

 4. benga says:

  sunt curios si cine a avut atatia bani sa le cumpere cred ca tot vreun sarac ca asa este normal in romanica

 5. simi says:

  Ba sa nu-i fereasca Dumnezeu de furia resitenilor, sa pateasca ca Ceasca de furia romanilor!

 6. cetatean says:

  Domnule Dani Stanciu,daca vrei ,cu adevarat, sa faci lumina in cazul CET,de ce nu te duci pana la primarie(aici in centru!) sa spuna primarul cum de a decis sa inchida un serviciu public doar ca asa a scris un apropiat al lui(intr/un platit cu bani publici multi),cum a lasat in izbeliste instalatii de milioane de euro(centralele de cartier,module termice, retele preizolate,etc)O sa justifice ca asa a decis Consiliul Local.Adica tot el , fiindca 17 din 21 sunt cu PSD!Dar a lasat o alta societate, Termosclav,(cam asa sunt tratati oamenii de acolo si nu au curaj sa vorbeasca decat pe la colturi) cu un sef pe masura,oportunist si pupincurist si care se da si liberal!Dle Jaro, cum de suportati in continuare ca acest coleg al dv. sa/i faca la comanda, pantofii celui care stie tot in orasul asta,PSD/ist pana/n oase?

 7. Bravo cititorule!!! says:

  As dori anchetarea Prescomului sa vedem cum a reusit Armasu si cu oamenii lui sa obtina acest teren!!! Dai te rog daca tot sunteti asa de corecti si vide o cu marea inaugurare a marelui Prescom sunte ti niste corupti cam toti ar fi bine sa va predati ca ati nenorocit orasu!!! Rusine Armasule, Rusine Stepanescule!!!!