Drumurile județului, asfaltate şi deszăpezite pe şpagă! De oneştii Ghiorghioni şi Roşeți!

Fostul director al Direcţiei de Administrare a Domeniului Public şi Privat a judeţului Caraş-Severin şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean au ajuns în spatele gratiilor din cauza şpăgilor pe care le-au pretins şi primit de la patronii firmelor ce au executat diverse lucrări pe drumurile judeţului. Lucrări executate parţial sau chiar deloc, aşa cum au arătat procurorii DNA!

Ianăş Roşeţi mai are de stat doar câteva luni în puşcărie după ce a fost condamnat definitiv pentru luare de mită la doi ani şi jumătate de închisoare. A ajuns la Popa Şapcă după ce a fost prins în flagrant, chiar la el acasă, cu comisioanele primite de la fostul primar penal al comunei Armeniş, Ioan Vetreş, alt individ cu lipici la bani murdari. Ionesie Ghiorghioni, al doilea om în judeţ, i-a sărit imediat în apărare lui Roşeţi, bunul său prieten încătuşat de DNA.  „Îmi exprim consideraţia  personală pentru onestitatea, seriozitatea, tactul, cordialitatea, implicarea şi entuziasmul cu care domnul Ianăş Roşeţi a abordat relaţiile de colaborare, atât la nivel instituţional, cât şi la nivel personal”, a scris Ghiorghioni în recomandarea trimisă instanţei cu scopul de a-l scăpa pe Roşeţi de arest preventiv şi, ulterior, de o pedeapsă privativă de libertate. N-a ţinut, şeful DADPP s-a dus la închisoare, dar asta nu a însemnat mare lucru pentru vicele Consiliului Judeţean, care i-a preluat proastele obiceiuri cu iz penal.

Aceleaşi comisioane de 10 la sută le-a pretins, după cum susţine DNA, şi Ionesie Ghiorghioni. Tot firmelor care au primit lucrări de întreţinere a drumurilor. A fost prins în flagrant în biroul său de la Consiliul Judeţean, dar şi cu bani marcaţi în seiful de acasă. Acum e în arest preventiv, acuzat de trafic de influenţă.

Roşeţi tăia şi spânzura în Direcţia de Patrimoniu, iar influenţa lui Ghiorghioni nu lăsa nimănui loc de vreun comentariu. Cel puţin aşa rezultă din declaraţiile martorilor. „Singurul din DADPP Caraş-Severin care stabilea cine să execute astfel de lucrări prin procedura încredinţării directe era directorul executiv Ianăş Roşeţi”, le-a spus procurorilor Marius Andriţoi, actualul director al DADPP.  „Aşa cum reiese din declaraţia dată deja de un subordonat, inculpatul, în calitate de  vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, a  exercitat presiuni în repetate rânduri, pentru a se efectua recepţia unor lucrări şi plăţi la firma administrată de denunţători, iar aceste presiuni au dat rezultate, întrucât, aşa cum reiese din declaraţia aceluiaşi martor, niciunul din angajaţi nu a nesocotit dispoziţiile inculpatului, executându-le  indiferent de conformitatea lor cu legea”, se arată în motivarea deciziei de arestare preventivă a lui Ghiorghioni.

Comments

 1. bogdan mihai says:

  Doi nemernici,nu au pic de rusine si bun simt…gunoiul societatii !

 2. stet sorin says:

  Noi ne rupem masinile prin gropile din asfalt si eu bagau banii in buzunar.
  Sper sa-i dea cat sa se sature la vagabondu asta penal si sa-l mai urmeze si altii … ca nu a facut de unul singur toate mizeriile astea.

 3. gogu says:

  mai sunt gunoaie in institutile descentralizate din caras-
  severin