OFICIAL. CET a intrat în faliment. Toate bunurile societății sunt sub sigiliu!

Tribunalul Caraș-Severin a admis în cele din urmă demararea procedurii falimentului la firma cu numărul doi a Consiliului Local Reșița. Patrimoniul acesteia n-a fost unul fabulos, ci capitalul social și bunurile firmei sunt estimate pe undeva la 200.000 de lei. Chiar și așa însă, raportându-ne la faptul că vorbim despre banii reșițenilor, suma nu poate trece neobservată.

După ce în luna septembrie lichidatorul SC CET 2010 Reșița SRL le explica magistraților faptul că procedura falimentului nu poate fi declarată din cauză că nu toate firmele au răspuns convocării pentru Adunarea Creditorilor, acum procedura a fost îndeplinită. Prin urmare, Tribunalul Caraș-Severin „dispune începerea procedurii falimentului împotriva pârâtei debitoare SC CET 2010 Reşiţa S.R.L.  ( … ) Dispune dizolvarea societăţii debitoare SC CET 2010 Reşiţa S.R.L. şi ridicarea dreptului de administrare”, se arată în soluția pe scurt a instanței. De asemenea, judecătorii au dispus înștiințarea tuturor celor care au rulat afaceri cu fosta societate a Consiliului Local, dar și comunicarea deciziei către Registrul Comerțului.

Instanța a dispus și „sigilarea bunurilor din averea debitorului şi îndeplinirea celorlalte operaţiuni de lichidare. Stabileşte termen de judecată pentru continuarea procedurii data de 21 ianuarie 2016. Definitivă şi executorie”.

Practic, din acest moment, bunurile care au aparținut societății și implicit reșițenilor sunt acum „imobilizate” pentru achitarea datoriilor pe care SC CET Reșița 2010 SRL le-a avut. Suma este estimată la 87 de miliarde de lei vechi, iar cea mai mare parte din bani ajunge la societatea de furnizare a gazului, E.On, firmă în contul căreia s-au adunat cele mai mari restanțe.

Pe aceeași listă a creditorilor mai figurează municipiul Reșița – prin primar, Serviciul de Întreținere a Patrimoniului din cadrul Consiliului Local Reșița, Direcția de Taxe și Impozite, TMK, Aquacaraș și chiar SC CET Energoterm Reșița (N.R.: prima firmă înființată pentru furnizarea căldurii în sistem centralizat), prin lichidatorul SCP CASA DE INSOLVENŢĂ BANAT SPRL.

Reamintim că în prezent municipiul Reșița a renunțat la sistemul centralizat de încălzire. Asta, de abia după ce ani la rând sezonul rece a scos zeci de miliarde din contul reșițenilor pentru a asigura căldura în casele câtorva abonați.

Comments

 1. Avram says:

  Senzational, in aceasta dimineata la ora 6 Sterpelescu a fost salrat de DMA. Sa facut dreptate

 2. cvasimultiplu says:

  Asteptam acum o reactie din partea DNA-ului,logica zic eu. Cum de s-au investit sume fabuloase in cele 8 centrale de cartier? Adica dupa ce investesti o suma de aproape 3 milioane de euro, dai faliment? Cum se justifica Primaria? Cine a avut de beneficiat de pe urma acestei investitii si de ce se incearca cu atata disperare distragerea atentiei publice de la adevarul din spatele afacerilor pe spatele CET-ului? O sa astept acuma sa-mi sara in cap toti postacii-stiu ei care- cum ca nu am dreptate sau ca pup mana nu stiu carui partid. Mai treziti-va la realitate oameni buni, altfel o sa ramaneti fara tot orasul

 3. titian says:

  Poate ne spune si noua miai daca e normal sa capuseze lucrarile de la scoli cu firma lui Murario, lucrari ce sunt atribuite doar printro simpla intelegere si contractele se incheie dupa ce deja lucrarile sunt incheiat. Preturile sunt in cel mai bun caz duble fata de valoarea reala. Dar na, partidul trebuie sa s3 pregateasca de alegeri, iar Murario fiind mare psdist trebuie sa primeasca cu varf si indesat. Acestia sunt oamenii care ne conduc.

 4. eu says:

  in 2010 se discuta falimentul…actualul primar numai ce preluase marile probleme de la cet

 5. eu says:

  spataru si padureanu ?

 6. blatistitoti says:

  Care CET urmeaza? Ca sunt si CET 2011, 2012, … termoserv etc. Toate conduse de specialistul penede-list Tarbuzan pe blat cu independentul rosu Sterpelescu. Auto-delatorul Sterpelescu, cat si a colegilor de echipa, investeste in Timis tot ce dizolva din buzunarul Resitenilor. La multi ani tuturor!

 7. justitiarul says:

  Corect,”blatistitoti”, numai ca se numeste Termosclav nu…altfel!Iar “specialistul” conducator de firma, are variante:se poate duce pe post de sofer oriunde, covrigul nu i-l ia nimeni!