„Îmi dau demisia cu fruntea sus. Nu este un pas înapoi, este un pas înainte”

Sătul de mocirla în care a ajuns să se scalde cel mai important proiect al Timișoarei, Horațiu Rada și-a anunțat astăzi demisia din fruntea Asociației Timișoara 2021.

După Ion Caramitru și medicul Mihai Gafencu, astăzi și-a anunțat demisia și președintele Horațiu Rada din fruntea Asociației Timișoara 2021. Sătul de acuzații, insinuări și nemulțumiri, venite în special de la reprezentanții Primăriei Timișoara, în frunte cu Nicolae Robu, Horațiu Rada a decis să-i lase pe alții să ducă în spate cel mai important proiect al Timișoarei, după aproape doi ani în care a convins oameni de afaceri, oameni de cultură și politicieni de toate culorile să susțină proiectul Timișoara Capitală Culturală Europeană.

CITEȘTE ȘI: Scandalul continuă la Asociația Timișoara 2021. S-a lăsat cu demisii

„Sunt un om cu principii. Nu voi accepta niciodată jumătăți de măsură. Întotdeauna voi miza pe legalitate, transparență și corectitudine. Nu vreau lupte cu nimeni, nu pentru asta am intrat în acest proiect și mi-am dedicat aproape doi ani din viață. Eu sunt un om dinamic, activ, dornic să fac mai mult și mai bine în orice proiect mă implic. Însă nu pot face asta cu forța și de unul singur, ci doar în echipă, cu oameni care doresc același lucru. Iar în acest moment nu mai este posibil. Îmi dau demisia cu fruntea sus, acum, aici. Nu este un pas înapoi, este un pas înainte. Îl fac asumat, decis și conștient. Mai am multe de făcut și de spus, dar nu în această asociație și nu pentru acest proiect. Vă mulțumesc și vă doresc mult succes!”, a transmis Horațiu Rada la scurt timp după încheierea unei noi ședințe cu final previzibil.

CITEȘTE ȘI: Nicolae Robu: „Scandalurile au făcut ca Asociația Timișoara Capitală Culturală Europeană să fie ineficientă și să se decredibilizeze”

Horațiu Rada spune că este neangajat politic și dă asigurări că așa va rămâne. Poate tocmai de aceea a reușit să îi unească pe oameni, indiferent de partidul din care provin. Drept dovadă, social-democrații, useriștii și chiar unii liberali au acuzat intențiile neinspirate ale lui Nicolae Robu, care a decis că Primăria Timișoara este capabilă să se descurce singură cu un proiect de o asemenea anvergură, înființând, în acest scop, Centrul de Proiecte Culturale și Administrare a Moștenirii Capitalei Culturale Europene. Acest centru ar urma să preia prerogativele Asociației Timișoara 2021 privind organizarea acțiunilor culturale.

CITEȘTE ȘI:

Stiri Timisoara si Resita publicitate online dacus 05 iulie 2024 Stiri Timisoara Publicitate online Brantner 1000x100px

PSD Timiș: „Jupânul Robu orchestrează deturnarea proiectului Timișoara 2021”

Alin Nica trage un semnal de alarmă: Timişoara 2021 Capitală Culturală Europeană poate pierde premiul de un milion şi jumătate de euro

„Cei aproape doi ani de muncă s-au concretizat în rezultate pentru cine a avut ochi să le vadă. Pentru ceilalți, oricât aș fi făcut, nu ar fi fost niciodată de ajuns. Cert este că a fost un adevărat efort de care nu-mi pare rău nici o secundă, fiindcă am dorit să muncesc voluntar pentru cel mai important proiect al Timișoarei. Am primit destule lovituri, am fost mult atacat pe nedrept, mi-au fost atribuite niște fapte pe care nu le-aș face niciodată, dar este prețul plătit pentru că spun lucrurilor pe nume, asumat, așa cum este normal și firesc să se întâmple în orice sistem, organizație sau companie”, mai spune Horațiu Rada.

De acum fostul președinte al Asociației Timișoara 2021 declară deschis că iubește acest oraș și că nu va renunța la demersurile care îi pot aduce plus valoare, însă nicio viitoare acțiune nu va mai avea legătură cu proiectul în care a crezut cu tărie. Până acum.

CITEȘTE ȘI: Ce ar însemna dizolvarea Asociaţiei Timişoara 2021: niciun ban de la Consiliul Judeţean şi de la Guvern. „Nu este normal ca cetăţeanul Timişoarei să plătească singur acest proiect”

stiri Timisoara publicitate si promovare online banner maxagro Stiri Timisoara si Resita STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/