Sprijin pentru medici! Un bloc ANL pentru tinerii din sistemul de sănătate va fi dat în folosinţă în acest an la Timişoara

whatsapp image 2022 10 03 at 13.25.51 (2)

Agenţia Naţională pentru Locuinţe a informat Primăria Timişoara că în acest an vor fi predate primele 30 de apartamente dintr-un bloc cu şase etaje, pentru a fi date în folosinţă. Aceste apartamente sunt destinate tinerilor care lucrează în sistemul medical.

„După ce îl vom primi, imediat îl vom da în folosinţă. Noi am fost deschişi la construirea de locuinţe ANL. De îndată ce programul s-a reluat, am pus la dispoziţie teren cu toate utilităţile, asigurate pe cheltuiala locală, astfel încât să putem oferi tinerilor şansa de a avea o locuinţă achiziţionată în condiţii avantajoase. Bineînţeles, aşa cum sunt regulile, la început ele se închiriază, după care începe cumpărarea lor. Este un ajutor foarte mare pentru tineri, după sintagma fapte, nu vorbe”, a precizat Nicolae Robu, primarul Timişoarei.

Acest prim bloc de locuinţe va fi destinat tinerilor din sistemul de sănătate şi face parte dintr-un „pachet” de patru astfel de edificii. Un altul care se va construi va fi pentru tinerii din învăţământ, iar următoarele două pentru cei care au alte profesii.

„Aşa a fost înţelegerea de la început, că un bloc cu 30 de apartamente va fi dedicat pentru tinerii din sănătate, un altul identic va fi dedicat pentru tinerii din educaţie şi două pentru tineri cu diverse profesii. Toate cele patru vor fi construite, dar primul dintre ele este în fază avansată şi până la sfârşitul acestui an va fi dat în folosinţă”, a completat Robu.

Criteriile de acordare a punctajelor în vederea întocmirii clasamentului pe baza cărora se vor repartiza aceste locuinţe vor fi stabilite în urma unei hotărâri de Consiliu Local.