EXCLUSIV: Primăria Reşiţa a rămas fără parcări şi achită şi despăgubiri! Şoferii sunt şi ei buni de plată!

Primăria şi Consiliul Local Reşiţa primesc lovitură după lovitură în litigiile cu SC Eco Bau-Parc SRL, firmă căreia aleşii locali i-au concesionat la un moment dat aproape toate locurile de parcare din Reşiţa.

La scurt timp după ce instanţele de judecată au dat câştig de cauză firmei respective în procesul legat de ridicarea mașinilor abandonate de pe domeniul public al municipiului, Curtea de Apel Timişoara a pronunţat o nouă sentinţă-bombă. De data aceasta este vorba despre administrarea a aproximativ 600 de locuri de parcare, pentru care SC Eco Bau-Parc SRL a încasat taxe o perioadă de timp şi a aplicat amenzi conducătorilor auto care au parcat fără ca înainte să bage mâna în buzunar.

Amenzile se plătesc!

leader board 728 x 90 px

Într-o primă fază, Tribunalul Caraş-Severin a admis în parte acţiunea reclamantei, a firmei Eco Bau-Parc. „Obligă pârâta să plătească reclamantei 6.898,32 lei – pierdere contabilă, 25.761,27 lei – profit brut nerealizat”, a fost hotărârea magistraţilor cărăşeni. Sentinţa a fost atacată de către ambele părţi, verdictul final fiind pronunţat recent de Curtea de Apel Timişoara. Lovitura de teatru abia acum a venit. În primul rând, pârâţii, adică Municipiul Reşiţa, prin primar, şi Consiliul Local, au fost obligaţi prin decizia definitivă a instanţei „să furnizeze societăţii reclamante datele cu caracter personal ale deţinătorilor de autovehicule care au încălcat regulamentul de exploatare, pentru recuperarea debitelor datorate de aceştia”. Cu alte cuvinte, reşiţenii care au fost amendaţi de Eco Bau-Parc, în ciuda asigurărilor venite din partea administraţiei publice locale că nimeni nu va da un leu, sunt acum buni de plată.

Primăria lucrează pentru Eco Bau-Parc!

Mai mult, pârâţii au fost obligaţi prin aceeaşi sentinţă să încheie protocoale cu Poliţia Rutieră şi Poliţia Locală „în vederea stabilirii modului concret de colaborare a acestor instituţii cu societatea reclamantă, în vederea executării contractului de concesiune”. În plus, primarul Stepanescu a fost obligat „să emită dispoziţia privind metodologia de aplicare a prevederii de imobilizare a autovehiculelor prin blocarea roţilor”. Celelalte pretenţii ale reclamantei au fost respinse, dar au fost menţinute cele referitoare la despăgubirile pe care primăria le va achita către SC Eco Bau-Parc, exact aşa cum a stabilit Tribunalul Caraş-Severin.

 CITEŞTE ŞI:

Eco Bau avertizează: șoferii pot lua amenzi, până când se modifică contractul cu Primăria

Întâlnire de gradul zero: astăzi se decide soarta parcărilor!

EXCLUSIV: Primăria Reşiţa îşi ia parcările înapoi!

Se caută soluţii, dar sentinţa e definitivă!

Primarul Reşiţei, Mihai Stepanescu, un vehement contestatar al concesionării parcărilor, contract care s-a perfectat în absenţa sa, încă mai speră că se vor găsi variante astfel încât proprietarii de autoturisme să nu fie jumuliţi. „Am cerut motivarea sentinţei, să vedem ce facem mai departe. Le predăm alea 600 de parcări dacă trebuie. Ştiu că au avut loc nişte întâlniri la primărie între cei de la Direcţia Juridică, secretar, reprezentanţi ai unor direcţii şi servicii din cadrul primăriei şi reprezentanţii firmei. Se aşteaptă motivarea sentinţei ca să vedem ce se întâmplă. Din câte cunosc, conform legii, nu e posibil să furnizăm datele cu caracter personal ale oamenilor, dar tot ce prevede legea se va aplica. O să anunţ public cum stau lucrurile, ce suntem obligaţi să facem şi la ce stadiu ne-a adus nu ştiu care viceprimar, Simescu, şi cu Nedelea (n.r. – fostul șef al Direcției de Administrare a Domeniului Public și Privat din cadrul Primăriei Reșița). Au aprobat fişa şi au făcut atunci tot felul de lucruri pe care eu le-am considerat în primul rând imorale şi, doi, ilegale”, a declarat edilul-şef pentru expressdebanat.ro.

 CITEŞTE ŞI:

Atenție, șoferi, la Reșița se reintroduce sistemul parcărilor cu plată!

Haos pe domeniul public la parcări! Eco Bau pune și acum bețe în roate administrației locale

Primăria trece la rezilierea contractului cu firma Repark