Haos pe domeniul public la parcări!

După scandalul generat de firma Repark, din cauza prețurilor aberante practicate la parcările cu plată, apele păreau că s-ar fi limpezit pentru conducătorii auto din oraș. În realitate însă, lucrurile sunt mult mai complicate.

Administrația locală din oraș a cedat parcările cu plată mai multor firme, asociate sub denumirea de Repark. Ulterior însă, s-a lăsat cu destituiri în Primăria Reșița și cu plecarea unui șef de serviciu, pe motiv că nu a fost suficient de atent la semnarea contractului. Una peste alta, actul respectiv a fost reziliat unilateral de administrația locală, ceea ce i-a supărat pe reprezentanții Repark, care au apelat la instanță.

Din toată povestea au de câștigat șoferii. Asta pentru că în momentul de față litigiul care există pe parcaje blochează angajații Primăriei să perceapă vreo taxă. Așadar, teoretic, cele 469 de locuri de parcare sunt ale administrației, dar, practic, reprezentanții municipalității nu au niciun drept de a percepe vreo taxă de la șoferi.

leader board 728 x 90 px

Problema parcărilor a fost dezbătută și de consilierii locali, care au fost convocați în regim de urgență, în cursul zilei de ieri. „A fost analizată posibilitatea realizării unei expertize legate de parcările cu plată, pentru că este un litigiu între administrația locală și mai multe firme asociate. Proiectul de hotărâre a fost avizat de consilierii locali”, a declarat Mihai Stepanescu, primarul municipiului Reșița.

Procesul dintre Repark și Primăria Reșița se află acum pe rolul instanțelor de judecată, iar până ca acesta să se termine mai e cale lungă. Până atunci, conducătorii auto pot parca cu încredere pe domeniul public, fără să își facă griji că i-ar putea taxa cineva. Asta în timp ce administrația nu poate încasa bani la bugetul local, din cauza conflictului care planează asupra parcărilor din oraș.