FOTO: Începe sterilizarea comunitarilor!

Deși multă vreme la Reșița au funcționat două adăposturi pentru câini, acum administrația locală își alocă resursele într-o singură direcție. Partea bună a lucrurilor este că voluntari din Elveția s-au oferit să dea o mână de ajutor pentru întreținerea patrupedelor fără stăpân.

Numai pentru extinderea padocului din Dealul Lupacului, Primăria Reșița a repartizat anul trecut suma de 10.000 de lei. În plus, banii alocați lunar din bugetul administrației publice locale se ridică la 22.000 de lei pentru hrana animalelor, salariile angajaților și utilități. Voluntarii din Elveția însă au o contribuție substanțială la întreținerea câinilor vagabonzi, întrucât aduc periodic medicamente pentru îmbunătățirea stării lor de sănătate.

Am adus donații acum, sunt lucruri de care este nevoie în adăpost. În februarie, s-a acceptat proiectul de hotărâre privind colaborarea cu Primăria Reșița. Ne îngrijim ca toți câinii să fie sterilizați, deparazitați și vaccinați. Vom căuta noi proprietari pentru ei. Sunt mulți, blânzi și frumoși. Ne bucurăm de o bună colaborare cu Primăria Reșița, spune reprezentantul Wings of Care.

Padocul din Dealul Lupacului adăpostește în prezent 215 câini, iar de astăzi începe prima etapă a sterilizării. „Medicul este angajat de Asociație. Pe străzi mai sunt  câini și acum, dar în viitor sperăm că îi vom strânge și le vom oferi condiții bune de viață aici”, a declarat Cornelia Burileanu, șeful Serviciului de Gospodărire Comunală și Mediu, din cadrul Primăriei Reșița.

Reprezentanții municipalității spun că la Reșița sunt aduși câini comunitari din alte zone, cu o mare regularitate. Asta pentru că nu se explică haitele de la intrarea în oraș, care apar peste noapte.