Renovarea grădinii zoologice se apropie de final!

Integrarea în Uniunea Europeană a adus o veste bună pentru animalele chinuite în cuștile din Grădina Zoologică Reșița. Pentru că trăiau în condiții deplorabile, UE a dispus fie închiderea grădinii zoologice, fie renovarea ei în totalitate.

Lucrările de renovare a grădinii zoologice din Reșița se apropie de termenul de finalizare. Noile „case” ale animalelor arată așa cum trebuie să arate o grădină din Europa. Muncitorii lucrează cu spor, pentru că în această vară va avea loc marea inaugurare.

Dacă la începutul anului lucrările erau finalizate în proporție de 85 la sută, acum lucrurile s-au precipitat, pentru că se aproprie termenul până la care renovarea parcului trebuie finalizată. Deși afară temperaturile deja anunță vara, mai este puțin de aranjat până la deschiderea oficială.  „Recepția va avea loc în vară. Lucrarea este gata în proporție de 85 la sută. Mai avem nevoie de 1,1 milioane de lei ca să o finalizăm. Sunt promisiuni că primim toți banii, iar oamenii se vor putea bucura de noul parc”, declara la începutul anului Mihai Stepanescu, edilul-șef al Reșiței.

Astfel, noul parc zoologic vine cu îmbunătățiri masive, cu un spațiu mult mai amplu, potrivit pentru animalele mari găzduite de grădină, cu căsuțe unde acestea pot dormi și se pot adăposti când este vreme rea. În sfârșit, locuitorii de la malul Bârzavei vor putea vizita parcul fără să ofteze de mila animalelor înghesuite.
[slickr-flickr search=”sets” set=”72157633476380465″]