Finanțare de 12 milioane de euro în Caraș-Severin

Salvarea economică a zonei Reșița-Bocșa, care în momentul de față se confruntă cu grave probleme economice, stă într-un munte de marmură. Prelucrarea rocii ar putea fi în beneficiul comunităților locale. 

Reprezentanții SC APERGMIN SRL, firmă care lucrează în colaborare cu Consiliul Județean, fac modificările unui proiect care prevede atragerea de fonduri comunitare. Acesta se derulează sub numele „Platformă pentru prelucrarea marmurei în Bocșa”. Varianta finală a dosarului pentru obținerea finanțării europene va fi depusă până la jumătatea anului.

Toate măsurile premergătoare pentru implementarea acestui proiect au fost luate: achiziția terenurilor, obținerea avizelor și autorizațiilor, avizarea proiectului, urmând ca lucrările la această investiție de peste 12 milioane de euro să înceapă după obținerea acordului de finanțare”, a declarat Corneliu Paiușan pentru Express de Banat.

Potrivit reprezentanților APERGMIN, prima etapă a investiției va deschide drumul către alte investiții în zona industrială Bocșa. În acest fel, efectele crizei financiare asupra zonei Reșița-Bocșa vor fi contracarate.