Casă cu aerisire! O familie din Câlnic trebuie să-şi părăsească locuinţa după ce o parte s-a prăbuşit

Umezeala şi starea avansată de degradare au transformat în pământ zidul lateral al unei case din Câlnic. Pentru că imobilul nu mai prezintă siguranţă, familia care locuieşte în ea a fost sfătuită să îl părăsească.

Necazul a venit pe capul oamenilor după ultimele ploi de luni noapte. Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Primăriei Municipiului Reşiţa a intervenit marţi dimineaţă la clădirea al cărei perete lateral s-a prăbuşit complet.

Echipa deplasată la faţa locului a luat măsuri de punere în siguranţă a zonei prin demarcarea locului în cauză şi înlăturarea materialului provenit din zidul prăbuşit. Nu au fost victime, iar persoanelor care locuiau în imobil li s-a recomandat evacuarea, existând riscul prăbuşirii construcţiei”, precizează purtătorul de cuvânt al Primăriei Reşiţa, Roxana Topală.

leader board 728 x 90 px

O comisie constituită la nivelul administraţiei publice locale analizează acum situaţia şi va stabili în ce mod poate fi sprijinită familia rămasă fără locuinţă. Potrivit informaţiilor furnizate de primărie, Direcţia de Asistenţă Socială a efectuat deja o anchetă socială la familia care locuia în clădire, pentru acordarea unor ajutoare de urgenţă în baza unei hotărâri a Consiliului Local.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157645855062081″]