La Reșița se reintroduc parcările cu plată!

După scandalul generat de firma Repark, din cauza prețurilor aberante, apele s-au limpezit pentru conducătorii auto din oraș. Astfel că, aleșii locali au apreciat la cel mai recent plen că este timpul să ia o decizie în ceea ce privește soarta parcărilor publice.

Consilierii locali au aprobat la cel mai recent plen reintroducerea sistemului de taxare, în parcările din Reșița. În principiu, locațiile vizate sunt aceleași. Ceea ce nu s-a stabilit încă este suma de bani pe care oamenii vor trebui să o scoată din buzunar.

Potrivit autorităților locale, acest demers era necesar pentru a fluidiza circulația rutieră, afectată de blocaje, dar și pentru a folosi mai eficient locurile de parcare existente.

leader board 728 x 90 px

”Pentru că nu s-a parcurs această etapă până acum, am declarat parcările care vor fi gestionate sub forma asta. Au fost discuții și sugestii din partea consilierilor și, cred eu, măsura luată este bună. Cred că în acest fel putem vorbi de o fluență a reșițenilor mult mai mare la instituțiile care până acum erau sufocate cu mașini ale unor proprietari care nu prea aveau legătură cu serviciile oferite de acea instituție”, a precizat Mihai Stepanescu.

În cazul acestui proiect au existat discuții între consilierii locali, unii dintre aceștia susținând că nu ar trebui să se perceapă taxe în parcarea Spitalului Județean, pentru că acolo oamenii merg pentru că au probleme, nu de plăcere. Același lucru s-a scos în evidență și în legătură cu Policlinica 2.

Planuri și pentru mașinile parcate ilegal
Potrivit aleșilor locali, sistemul de taxare va conține atât abonamente pentru un singur loc de parcare, cât și pentru orice parcare cu plată din oraș.  Primarul Reșiței a anunțat că a găsit o soluție pentru a rezolva și problema celor care nu vor respecta decizia legislativului reșițean.

„Cred că în perioada următoare putem vorbi de o achiziție a unui mijloc fix, adică o mașină de ridicare a mașinilor parcate necorespunzător”, a adăugat edilul șef.