Peste 250 de absolvenţi de liceu cărăşeni au ales să se înscrie la cursurile Universităţii de Vest din Timişoara

Oferta de studii superioare Universităţii de Vest (UVT) din Timişoara a atras un număr mare de absolvenţi de liceu din Caraş-Severin. Peste 250 de viitori studenţi au depus dosarele la centrul teritorial de inscrieri şi admitere situat la Reşiţa în incinta Colegiului Naţional ,,Traian Lalescu”. Aceasta este o primă iniţiativă a universităţii din capitala Banatului de a veni în întâmpinarea tinerilor care doresc să-şi continue studiile într-o instituţie de învăţământ superior de prestigiu.

Cei mai mulţi candidaţi la statutul de student timişorean au optat pentru Facultatea de matematică-fizică, au urmat cei care au ales Facultatea de Drept, dar nu puţini au fost şi cei care s-au îndreptat spre Sociologie-Psihologie. Tinerii cărăşeni au putut opta pentru înscrierea la cursurile a opt facultăţi din cele 11 vocaţionale cu care se mândreşte UVT. Şapte dintre acestea au organizat şi susţinut examen de admitere, a precizat directorul departamentului de relaţii cu mediul preuniversitar din cadrul UVT, Marin Popescu. Candidaţii au susţinut câte un interviu motivaţional, au prezentat un eseu sau au fost testaţi printr-o probă scrisă pentru verificarea cunoştinţelor. Toate acestea pe durata a trei zile, timp în care a fost deschis centrul de la ,,Traian Lalescu”. Zilele acestea, candidaţii cărăşeni vor afla dacă au fost sau nu admişi să studieze la Timişoara.

,,A fost o experienţă pozitivă”, consideră Marin Popescu, care a coordonat activitatea din centrele teritoriale de înscrieri şi admitere de la Reşiţa, Deva şi Drobeta Turnu Severin. Prin acest demers s-a venit în întâmpinarea nevoilor beneficiarilor, atât la nivel de informare asupra ofertei universitare, cât şi la nivelul economiei de timp şi bani pentru tinerii care nu au mai fost nevoiţi să se deplaseze la Timişoara pentru orice informaţie sau pentru depunerea dosarului de înscriere şi pentru susţinerea probelor de admitere. Potrivit spuselor lui Marian Popescu, succesul acestor centre teritoriale determină continuarea menţinerii lor şi în sesiunile viitoare de înscrieri la UVT.

Dată fiind bătălia care se poartă între universităţile româneşti pentru atragerea tinerilor absolvenţi de liceu (tot mai puţini din cauza rezultatelor slabe de la examenul de Bacalaureat), soluţia UVT este o bună modalitate de a atrage candidaţii, dar asta nu înseamnă că ştacheta va fi coborâtă, Universitatea de Vest fiind în căutarea unor viitori studenţi de calitate, nu în ,,cantitate” mare. Şi cum marile universităţi încep să iasă din ,,cuib” şi să îşi promoveze tot mai bine oferta în zona de interes, în cazul de faţă la Reşiţa, instituţia locală de învâţământ superior, Universitatea ,,Eftimie Murgu”, va fi nevoită să lupte mai acerb pentru cei mai buni studenţi de pe ,,piaţa” zonală. Fie ca cel mai bun să câştige!

foto: http://www.wwmp.ro/news/tag/eveniment-timisoara/

tmc 640