Dominic Fritz, învestit primar al Timișoarei: „Veți avea în mine un partener intransigent, care nu tolerează șmecheria, dar cu brațe larg deschise pentru colaborare”

„Voi rămâne unul de-al vostru și voi trage în fiecare zi nu pentru unii, ci pentru toți”, este promisiunea făcută de  Dominic Fritz, imediat după ce a fost învestit primar al Timișoarei.

Ceremonia de învestitură a lui Dominic Fritz și a noului consiliu local a avut loc, vineri, la Sala Capitol a Filarmonicii „Banatul” din Timișoara. „Voi rămâne unul de-al vostru și voi trage în fiecare zi nu pentru unii, ci pentru toți. (…) Vreau să vă mulțumesc și dvs, domnule primar Robu, în numele timișorenilor, pentru 8 ani de serviciu public și vă doresc toate cele bune și multă sănătate în această nouă etapă a vieții”, și-a început Fritz discursul de după depunerea jurământului.

Noul primar al Timișoarei spune că „responsabilitatea personală”, „solidaritatea comunității” și „spiritul inovator” sunt valorile cu care timișorenii vor combate pandemia de Covid-19.

„Poate această pandemie ne amintește care este menirea politicii în viața noastră: Politica nu este un scop în sine, ci doar un mijloc pentru a îmbunătăți viața oamenilor. (…) Veți avea în mine mereu un partener, unul intransigent, care nu tolerează șmecheria, dar cu brațe larg deschise pentru colaborare. Și le spun mai ales colegilor consilieri locali care nu fac parte din partidul din care provin: suntem competitori, pentru că doar competiția asigură progres. Dar războiul nu îl ducem unii împotriva celorlalți, ci împreună împotriva tuturor virușilor care otrăvesc viața cetății”, a spus Fritz.

Nicolae Robu i-a predat ștafeta lui Dominic Fritz, la finalul ceremoniei și i-a înmânat cheia, stema și drapelul.

25 din cei 27 de consilieri aleși au depus jurământul și au fost validați în ședința festivă de vineri.

Configurația politică a noului Consiliu Local Timișoara

13 de la USR PLUS: Dan Reșitnec, Andrei Meșter, Ruben Lațcău, Rodica Militaru, Vlad Boldura, Răzvan Negrișanu, Răzvan Stana, Ana Munteanu, Aida Szilagyi, Ovidiu Merean, Paula Romocean, Cornel Florin Ilca și Jorge Gonzales.

Dan Reșitnec ocupă locul 2 pe lista USR PLUS Timiș de candidați pentru Senatul României, la alegerile programate în 6 decembrie.

9 de la PNL: Dan Diaconu, Raul Ambruș, Simion Moșiu, Lorenzo Barabas, Adrian Lulciuc, Ștefan Sandu, Daniela Mariș, Lucian Căldăraru și Cosmin Tabără.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Inițial, locul al doilea pe lista candidaților PNL pentru CL Timișoara era ocupat de Cătălin Iapă, fostul consilier al primarului Nicolae Robu. Iapă a renunțat la poziție, după alegerile locale; vrea să rămână secretar de stat la Dezvoltare. În locul său a urcat Cosmin Tabără, cel pe care liberalii l-au propus viceprimar în administrația Fritz, în timpul primei rundei de negocieri pentru formarea de majorități. Fritz a și afirmat, de altfel, că s-a întâlnit cu Tabără la un „lunch”, pe o terasă în Piața Unirii.

Lucian Căldăraru a ținut să precizeze, după depunerea jurământului: „Mulți au jurat strâmb, mai ales în Parlamentul României, și au ieșit la conducere mulți nemernici, hoți, bandiți, care nu s-au sfiit să fure în continuare idealurile Revoluției române. Trebuie să încetăm cu aceste jurăminte, un sperjur la adresa României. 

3 de la PSD: Sebastian Răducanu, Andra Lăpădatu, Radu Țoancă.

Radu Țoancă a acces în CL după ce Sorin Ionescu, directorul Colegiului Bănățean a renunțat la funcție.

2 de la Pro România: Marius Craina și Roxana Iliescu.

Ce se întâmplă cu majoritatea în CL și cui revin cele două funcții de viceprimar?

După ce prima rundă de negocieri purtate de USR PLUS și PNL pentru formarea de majorități în CL Timișoara și CJ Timiș a eșuat, Dominic Fritz și Alin Nica au avut o întâlnire, la ceas de seară, pe o terasă din centrul istoric, în absența celorlalți membri ai comisiilor de negociere. Împreună au stabilit, luni, în 26 octombrie, că prelungesc perioada de negociere „în speranța că vom ajunge la o înțelegere între PNL și USR PLUS despre majorități stabile și asumate atât în consiliul județean, cât și în consiliul local.” 


publicitate si promovare online banner maxagro
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/