Moș, despre candidații USR de la locale aflați pe listele pentru parlamentare: „Consider că este o practică a partidelor vechi dacă cineva ales primar candidează și pentru Parlament. La noi a fost votul membrilor”

untitled design set 970x90 px

Practici vechi și la partidele noi. Pe listele USR PLUS pentru parlamentare se regăsesc și persoane care au candidat în alegerile locale și au obținut votul cetățenilor. Copreședintele USR PLUS Timiș, Cristian Moș, susține însă că nu există nicio legătură cu modul în care acționează partidele vechi de pe scena politică, pentru că aici a fost vorba despre o alegere pe care au făcut-o membrii de partid, într-o competiție internă. „Nu puteam nici dacă ne doream să oprim candidatura lor”, a spus Moș.  

Raoul Trifan și Dan Reșitnec sunt primii doi candidați cu care USR PLUS Timiș merge în alegeri pentru Senatul României. Ambii sunt membri USR din 2016 și au fost candidați pe listele alianței și la alegerile locale. Dacă Trifan s-a retras la un moment dat din cursa pentru CJT, Reșitnec a fost pe prima poziție la CL Timișoara.

„Cei doi și-au depus candidatura internă. A fost alegerea membrilor USR, nu puteam nici dacă ne doream să oprim candidatura celor doi și ei vor decide unde vor aplica după ce se termină alegerile parlamentare. (…) Consider că este o practică a partidelor vechi dacă cineva ales primar candidează și ca parlamentar pentru că își caută o funcție. La noi a fost pur și simplu votul membrilor. Am avut mai mulți candidați pe liste, iar membrii au votat așa.”, a spus Cristian Moș, copreședinte USR PLUS Timiș.

CITEȘTE ȘI: Cine sunt cei care îi vor reprezenta pe timișoreni în următorii patru ani?

Trifan a explicat că s-a retras de pe lista de consilieri județeni înainte să știe că va fi și pe lista pentru parlamentare, în timp ce Reșitnec spune că vrea, de la București, să ajute colegii de de plan local să ducă la bun sfârșit promisiunile din campanie.

Candidații USR PLUS Timiș eligibili pentru Camera Deputaților 

Lista este deschisă de deputatul USR Cătălin Drulă, fondator al Asociației Pro Infrastructură. Pe locul doi este timișoreanul Daniel Toda, membru PLUS. În vârstă de 38 de ani, Toda este specializat în Computer Engineering. Nicu Fălcoi, în prezent senator, este pe locul 3 pe lista pentru Camera Deputaților. El face parte din echipa care în urmă cu patru ani înființa USR Timiș. Locul 4 îi revine Kingăi Târlea. În vârstă de 39 de ani, Târlea este licențiată în Științe Economice și profesează în cadrul unei multinaționale din Timișoara în domeniul managementului calității. A pus bazele filialei județene PLUS Timiș.

„Obiective precum digitalizarea administrației, refacerea infrastructurii sau repoziționarea Timișului pe primul loc din punct de vedere economic sunt prioritare pentru parlamentarii USR PLUS de Timiș.”, a declarat Raul Olajos, copreşedinte al USR PLUS Timiș.

Alte proiecte pe care cei de la USR PLUS spun că le vor susține din Parlamentul României sunt: proiectul fără penali în funcții publice, alegeri locale în două tururi, depolitizarea CCR, reforma educației sau descentralizarea fiscală.

CITEȘTE ȘI: Nume vechi și noi pe ista candidaților USR-PLUS Timiș, la alegerile parlamentare

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/