Poliția Animalelor, funcțională în aproximativ două luni. Marcel Vela: „Va avea 488 de angajați, 88 de medici veterinari și structuri în toate județele”

untitled design set 970x90 px

Vestea înființării Poliției Animalelor a fost așteptată cu sufletul la gură de asociațiile care se ocupă cu salvarea sufletelor nevinovate. ONG-urile primesc, de multe ori, sesizări cu privire la eventuale abuzuri. Dar cum legea nu le permite să intervină, nu pot decât să ajute cu sfaturi și să îi îndrume pe oameni spre autorități. Prezent în orașul de pe Bega, Marcel Vela a anunțat că, în aproximativ două luni, se va putea interveni, punctual, în situațiile în care sunt depistate persoane care rănesc sau aplică rele tratamente asupra animalelor.

Poliția Animalelor va deveni funcțională în fiecare județ, va avea 488 de angajați și 88 de medici veterinari. Noul proiect are ca scop stabilirea unui mecanism potrivit căruia polițiștii pot constata dacă un animal se află într-o situație de pericol și pot emite un ordin de plasare a animalului în adăpost.

„Guvernul României a aprobat Ordonanța de Urgență privind înființarea Poliției Animalelor. O dorință a noastră, a tuturor, un proiect care a fost supus unei dezbateri lungi, unei transparențe publice, am discutat cu toți cei care sunt implicați în acest domeniu, cu asociații de protecție a animalelor, cu specialiști în domeniu, astfel încât să putem adopta un proiect de OUG extrem de important. Odată cu apariția acestei Ordonanțe de Urgență în Monitorul Oficial, zilele următoare, Poliția Animalelor va fi operațională. Va avea 488 de angajați, 88 de medici veterinari, structuri în toate județele și vom aplica legea în acest domeniu în care România a fost extrem de deficitară. Așadar, această veste pe care o dau a fost așteptată de iubitorii de animale. În următoarele 60 de zile, care reprezintă termenul de implementare, de angajare, de organizare a concursurilor, va fi operațională în toată țară. Mai mult decât atât, am prevăzut în proiectul de investiții autoutilitare Poliția Animalelor, astfel încât să dotăm această structură la cel mai înalt nivel pentru a interveni la timp, pentru a salva un suflet nevinovat. Suntem alături de toți iubitorii de animale, așa cum sper ca și ei să fie alături de noi, pentru ca acest proiect să fie un real succes.”, a spus Marcel Vela, prezent la Timișoara.


Brantner 1000x100px
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/