Nica și Fritz își oficializează prietenia politică, chiar și în lipsa unui protocol de colaborare între PNL și USR PLUS. Președintele CJT: „Dominic, vei avea în mine un prieten sincer și devotat”

Primarul Timișoarei și președintele CJ Timiș și-au transmis, vineri, mesaje de prietenie, de pe scena Filarmonicii „Banatul”, în discursurile susținute după ceremonia de învestitură a lui Dominic Fritz. 

„Alin, te asigur că Timișoara va îmbrățișa rolul ei de motor pentru întregul județ și abia aștept să colaborăm cu bună-credință pentru a transforma Timișul”, i-a transmis Dominic Fritz lui Alin Nica, imediat după ce a fost înscăunat primar al Timișoarei.

Fritz a mai spus că speră și ca parlamentarii de Timiș să susțină proiectele orașului de pe Bega. „Fac și un apel către toți actorii politici să susțină proiectul unui nou spital municipal pentru Timișoara. Vreau să mă adresez celor care nu au putut fi fizic cu noi astăzi, dar ne urmăresc pe Zoom. Reprezentanții cultelor și ai minorităților, oameni de cultură și antreprenori, activiști sociali și cetățeni implicați. Timișoara are nevoie de voi. Noi, cei care avem puterea formală, suntem doar facilitatori pentru ca ideile și contribuțiile voastre să devină realitate. Vă mulțumesc pentru perseverența și pasiunea voastră. Nu vă pot promite că voi semna totul, dar vă promit că ușa primăriei mele va fi mereu deschisă. Dragi timișoreni, nu vă pot promite că voi fi un primar comod. Dar voi fi un primar sincer. Cu toate greșelile mele, dar cu siguranță și cu toată energia mea. Voi da în fiecare zi totul pentru Timișoara”, a afirmat Fritz de pe scena filarmonicii.

La rândul său, Alin Nica, învestit președinte al CJ Timiș în 24 octombrie, l-a asigurat pe Fritz de prietenia sa sinceră și devotată.

„Dominic, felicitări și ție, și tuturor celor care de astăzi au început un nou drum pentru Timișoara. (…) Eu, din partea consiliului județean, îl asigur pe Dominic de întregul meu sprijin, de sincera mea deschidere către realizarea tuturor proiectelor importante pentru municipiul nostru reședință de județ. Dominic, vei avea în mine un prieten sincer și devotat obiectivelor pe care ți le-ai propus pentru Timișoara și nu voi precupeți niciun efort să bat drumul Bucureștiului pentru proiectele Timișoarei care sunt și proiectele Timișului.  Voi fi foarte infiltrat și voi urmări ca proiectele începute de administrația liberală în acești 8 ani (…) să fie duse la bun sfârșit și să producă efectele pe care administrația liberală le-a gândit pentru cetățeni”,  a afirmat Alin Nica.

CITEȘTE ȘI: Dominic Fritz, învestit primar al Timișoarei: „Veți avea în mine un partener intransigent, care nu tolerează șmecheria, dar cu brațe larg deschide pentru colaborare”

Până la această dată, PNL și USR PLUS nu au agreat o colaborare la nivelul CL Timișoara și la CJ Timiș. Nica și Fritz au anunțat, recent, că vor prelungi perioada în care poartă negocieri. Întrebat când estimează că va avea și cei doi viceprimari alături de care va gestiona Timișoara, Dominic Fritz a răspuns: „Eu vreau cât de repede posibil să votăm, eu aș prefera în prima ședință a consiliului local să votăm viceprimarii și de luni o să intrăm în pâine, o să vedem când voi convoca prima ședință, dar e absolut clar că, în acest moment, Timișoara are nevoie de o echipă de conducere completă și are nevoie de toată capacitatea posibilă pentru a gestiona această criză.”

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/