Alin Nica: „Dominic a mototolit protocolul și l-a aruncat. Eu îl semnez și îl aștept până luni la prânz să vină să îl semneze”

Tirul declarațiilor între PNL și USR PLUS continuă după ce, joi, liderii locali au anunțat că negocierile post-locale s-au blocat. Alin Nica susține că a fost șocat de reacția lui Dominic Fritz, care a mototolit protocolul gata scris, înainte de semnare, atunci când liberalul i-a spus nu dorește să se comunice public nimic legat de împărțirea funcțiilor.

La declarațiile făcute de deputatul USR Cătălin Drulă la adresa liberalilor, Alin Nica adaugă la problemele care au stat la baza blocajului în comisia de negociere și o discuție legată de apariția unui paragraf referitor la împărțirea funcțiilor la Primăria Timișoara și CJ Timiș. Acest paragraf se regăsea doar în comunicatul de presă redactat de Alin Nica, nu și în protocolul scris de Dominic Fritz.

„Nu am întâlnit nicăieri ca, în timpul alocat negocierilor, (…) un partener să îi bage cuțitul în spate celuilalt partener prin declarații belicoase și total neadevărate care să submineze negocierile așa cum a făcut-o bucureșteanul Drulă. (…) Am dorit să le testez sinceritatea celor de la USR PLUS să amânăm aceste negocieri pentru funcții, să vedem dacă afirmația domnului Drulă, că pe ei nu îi interesează funcțiile, este sinceră și onestă. (…) În acel protocol nu scria nimic de împărțirea funcțiilor. Dar când am ajuns să discutăm despre comunicatul de presă unde era un paragraf care făcea referire și la pozițiile din cele două instituții, când am solicitat eliminarea acelui paragraf, reacția intempestivă și șocantă, din punctul meu de vedere, a lui Dominic a fost să mototolească protocolul și să îl arunce spunând că fără funcții acest protocol reprezintă doar hârtii.

Chestiunea asta m-a șocat cu atât mai mult cu cât știu, am colegi în Germania, nu am văzut-o pe Merkel să aibă astfel de ieșiri. Dar eu o pun pe seama influenței nefaste ale bucureșteanului Drulă pe care o are asupra celor din USR PLUS și care dorește să transforme politica timișeană în bâlciul bucureștean”, a spus Alin Nica.

Ca răspuns la ultimatumul dat de Dominic Fritz, Alin Nica a semnat protocolul în fața jurnaliștilor.

„Eu sunt dispus în continuare să semnez parteneriatul pentru Timișoara și Timiș care a fost redactat de însuși Dominic Fritz și convenit de toată comisia de negociere și eu aici, în fața dumneavoastră, eu îl semnez. Și îi aștept și pe cei de la USR PLUS, dacă chiar sunt sinceri în demers și spun că nu îi interesează funcțiile, să vină să îl semneze aici până luni la prânz. Le ofer și o cafea că suntem gazde bune, iar bănățenii sunt gazde bune și tolerante, și să facă acest minim efort de a respecta voința alegătorilor timișoreni care le-a girul și să semneze acest parteneriat pentru Timișoara și Timiș pe care eu îl consider excelent, bazat pe proiecte și principii sănătoase”, a spus Nica.

Cât despre o potențială negociere cu partidele de stânga reprezentate în CL Timișoara și CJ Timiș, Nica a spus că PNL nu dorește să aibă niciun fel de discuții cu PSD, „dar dacă ei (n.r, USR PLUS) vor să facă acest lucru, le dorim succes.”

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/