Timișoara a intrat oficial în scenariul roșu. A fost depășit pragul de 3 la mie

Cuib de vise 1000x100

România a depășit astăzi pragul de 5.000 de cazuri de coronavirus. Județul Timiș se află printre cele în care trendul este unul ascendent. Peste 1.330 de îmbolnăviri au fost raportate în perioada 14 octombrie-22 octombrie, iar dintre acestea, 740 au fost înregistrate numai în orașul de pe Bega, intrat oficial în scenariul roșu. Rata de infectare este de 3.39, după raportarea de astăzi. Peste 330 de noi cazuri au fost înregistrate, cel mai mare număr de până acum.

Prefectul Liliana Oneț a declarat ieri că este doar o chestiune de timp până când Timișoara va depăși rata de incidență de 3/1.000 de locuitori. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș se pregătește să adopte o altă hotărâre în care vor fi incluse noile măsuri pe care timișorenii trebuie să le respecte.

La o incidență de peste 3 la mie, cumulată la 14 zile, școlile funcționează exclusiv online, restaurantele și cafenelele sunt închise în interior, se suspendă activitatea din cinematografe, iar oamenii sunt nevoiți să poarte mască peste tot în aer liber. Rămâne de văzut care vor fi noile reguli.

STPT job 1000x200

Rămâi pe Express de Banat. Vom reveni cu detalii.

Muzeul TM
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/