UPDATE Se amână predarea de ștafetă de la Robu la Fritz. A fost contestată validarea mandatului

Primarul ales al Timișoarei, Dominic Fritz, nu va fi învestit în funcție în 27 octombrie, așa cum s-a stabilit. Motivul – validarea mandatului a fost atacată în instanță.

În 15 octombrie, Dominic Fritz a anunțat că mandatul de primar al Timișoarei i-a fost validat. La fix o lună de la alegerile locale trebuia să fie învestit în funcție, dar ceremonia nu va mai avea loc din cauza a trei contestații care urmează să fie judecate la Tribunalul Timiș.

Candidatul USR PLUS la Primăria Timișoara a câștigat alegerile din 27 septembrie cu un număr dublu de voturi, față de contracandidatul său, Nicolae Robu.

UPDATE:

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Dominic Fritz spune că adversarii vor să întârzie instalarea sa în funcție fiind vorba de „jocuri politice”. Contestațiile au fost depuse ieri.

„În 21 și 22 octombrie au fost depuse 3 contestații împotriva validării mele ca Primar al Timișoarei. Știu că mulți oameni cred că, după ce au votat primarul, acesta ajunge imediat în Primărie și se apucă de treabă. Ei bine, nu! Adversarii politicii au brevetat o nouă metodă de a întârzia instalarea în funcții a primarilor Alianței USR PLUS. Se întâmplă la București, unde au fost depuse nu mai puțin ca 58 contestații, și se repetă și la Timișoara. Dosarul a fost înregistrat ieri la Tribunalul Timiș. Nu s-a acordat încă termen, dar Tribunalul are 5 zile să soluționeze. După care hotărârea se comunică prefectului, secretarului general și primarului declarat ales și de abia atunci poate avea loc învestirea. Sunt în contact constant cu doamna prefect, care mă susține în demersul meu de a avea învestitura imediat ce este legal posibil. Intrăm în scenariul roșu în epidemia de COVID-19, vine iarna, trebuie să rezolvăm niște probleme urgente la Colterm, în Primărie așteaptă teancuri de acte să fie semnate și unora le arde de jocuri politice pe spezele timișorenilor. Am încredere că înțelepciunea va învinge, că voi fi învestit săptămâna viitoare și ne putem apuca de treabă cu o majoritate stabilă în Consiliul Local”, a transmis Dominic Fritz.

publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/