FOTO. Tinerii artiști, promovați în inima Bastionului din Timișoara

picnic iulius1000x100

Galeria Calpe din Timișoara găzduiește până la finalul lunii octombrie lucrările mai multor absolvenți ai Facultății de Artă și Design din cadrul Universității de Vest. 

„Evenimentul Emerging Artists Awards 2020 este unul lăudabil și vine să îmbogățească peisajul cultural timișorean. O societate sănătoasă și progresistă își recunoaște și promovează valorile. Gian Pietro Serra prin EAA 2020 vizează exact acest aspect important și tot mai dificil în contextul actual. (…) De asemenea, EAA 2020 constituie un moment fertil pentru perspectiva anului 2023, când Timișoara va performa pe podiumul excelenței internaționale prin titlul de Capitală Culturală Europeană”, a spus Camil Mihăescu, decanul Facultății de Arte și Design din cadrul UVT.

Peste 30 de lucrări sunt expuse în cadrul expoziției, fiecare având o anumită semnificație și o anumită utilitate – pictură, sculptură, instalații, ceramică, grafică. Iată câteva dintre creațiile tinerilor artiști, lucrări care îmbină abstractul, grafica, sculptura, simbolistica și tehnica în lucrări prețioase.

leader board 728 x 90 px

(Mirela Mădălina Cerbu – acrilic)

Ștefan Curelici – ulei pe pânză, spațiul fizic contemporan)

(Sânziana Gheorghe – instalație hârtie și ghips)

(Vlad Daniel Jermănean – artă și tehnologie)

(Silviu Preda – fotografia de studio)

(Alexandra Daniela Satmari – sculptură spontană)

Decebal Gabriel Țăroi – arhitectură simbolică)

„Ca artist aflat la începutul carierei profesionale, pe care o visezi a fi «de succes», să fii remarcat dintr-un număr însemnat de absolvenți ai unei facultăți de artă te pune într-o postură mai mult decât onorantă. A fi artist contemporan înseamnă, în fond, a fi un martor al timpului tău, capabil să investigheze, să observe, să simtă, să înțeleagă și să-i ofere societății un portret în oglindă. Un alt considerent, dar nu și cel din urmă, ar fi convingerea că investiția pe termen lung într-ale artei, cu orice efort, merită creditată”, a declarat Adriana Lucaciu, artist vizual.

Evenimentul este organizat de Gian Pietro Serra, prin Asociația Expose Arhitecture. Expoziția poate fi vizitată până în 30 octombrie.