Cătălin Drulă: „Digitalizarea administrației publice, victima băieților deștepți cu lobby puternic în Parlament”

usr, deputat, timis
1000x100 (2) untitled design set 970x90 px

Cătălin Drulă, deputat USR de Timiş, a vorbit despre un episod din lupta pentru documente emise de administrație și semnate electronic, pas esențial pentru digitalizarea relației între cetățean și stat. Acesta spune că a avut la raport în Comisia de IT din Camera Deputaților OUG a Guvernului Orban care desemnează STS ca emitent de certificate pentru semnătură calificată pentru administrația publică.

„Emiterea de semnături electronice calificate de către STS pentru administrația publică este o măsură pe care am propus-o încă de la începutul pandemiei și am salutat preluarea ei de către Guvern. Între timp, STS a și demarat procedurile de acreditare ca furnizor de servicii de încredere calificat. Din păcate, astăzi la Comisia de IT reprezentanții PSD, cu sprijinul veșnicului domn Pambuccian, au măcelărit ordonanța printr-un amendament bine plasat. Astfel se vor putea semna electronic «numai […] documentel[e] din sistemul închis, format exclusiv din instituțiile și autoritățile publice». Cu alte cuvinte nimic pentru cetățean”, arată Cătălin Drulă pe pagina sa de Facebook.

Acesta continuă şi susţine că amendamentul a venit de la aceiași băieți deștepți care patronează piața de certificate în România și care au de ani de zile un puternic spate în comisia de IT prin reprezentanți precum Pambuccian, cel care a și preluat împreună cu deputatul Socotar de la PSD, acest amendament.

Banner Forta Dreptei tm 1000x100 1000x100 (4)

„Digitalizarea administrației rămâne un câmp de bătălie pentru băieții deștepți care gândesc piețele și proiectele în termeni de «cașcaval», iar pentru cetățean interacțiunea digitală cu statul rămâne un coșmar. Explicația e simplă – băieții deștepți găsesc constant «spate» printre parlamentarii din comisia de IT, în special cei de la PSD. Și până nu demult același sprijin îl aveau și de la defunctul Minister al Comunicațiilor (MCSI). De menționat, în context, că reprezentanții Guvernului, ai Autorității pentru Digitalizarea României (ADR), inițiatorul OUG-ului, nu au catadicsit să participe la ședință pentru a o susține.Votul pe amendamentul toxic a fost 9 pentru (PSD, UDMR, Pambuccian + colega de la minorități) la 4 împotrivă (USR, PNL)”, susţine parlamentarul.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/