BREAKING NEWS: DGA a descins la Vama Reșița!

Activitatea Direcției Județeane pentru Accize și Operațiuni Vamale Caraș-Severin este în aer momentan, întrucât ofițerii au luat cu asalt instituția chiar în această dimineață.    

UPDATE 10.57 – Din primele informații, se pare că, totuși, nu ar fi vorba despre o acțiune care ar viza neregulile instituției, ci oamenii legii cercetează în detaliu microbuzul în care au fost „înghesuite” sutele de pachete de țigări, introduse în țară de cetățeanul sârb Dejan Draskic în urmă cu doar câteva săptămâni. Concret, anchetatorii încearcă să demonteze prin experimentul de astăzi apărarea cetățeanului sârb, a vameșilor și a polițiștilor care l-au sprijinit în activitatea de contrabandă. Mai exact, se verifică în primul rând dacă cele 160 de baxuri intră în microbuz, dar mai ales timpul în care aceste țigări pot fi încărcate. Asta, pentru că sârbul s-a apărat tot timpul în fața instanței motivând că el a preluat microbuzul încărcat cu țigări pe teritoriul României.

Timpul efectiv scurs de la intrarea microbuzului în țară și până la momentul în care a fost oprit de polițiști pe o stradă din Oravița a fost de doar 30 de minute. Vameșul și polițistul de frontieră care au efectuat controlul microbuzului în punctul vamal au susținut că acesta era gol. De aici și experimentul de astăzi, prin care anchetatorii vor să demonstreze că în 30 de minute microbuzul nu ar fi putut fi încărcat cu țigări și totodată să parcurgă distanța dintre Naidăș și Oravița. Cu alte cuvinte, ei încearcă să arate că autoutilitara era ticsită cu țigări în momentul când a intrat în țară și că toate explicațiile celor implicați sunt false. Pentru acest experiment, la fața locului au fost aduși atât contrabandistul sârb, cât și cei doi oameni ai legii aflați acum în arest pentru a se realiza reconstituirea.

UPDATE ORA 10.40 – De mai bine de două ore, birourile instituției din cartierul Muncitoresc sunt verificate la sânge de oamenii legii, care au descins la vamă în această dimineață.

Revenim cu amănunte!

Citește și: